Locaties

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Leyhoeve Leert "Leren kan altijd!"

Leyhoeve Leert 2020

Leyhoeve Leert is een maandelijkse bijeenkomst van maximaal anderhalf uur, waarin we actuele thema’s met medewerkers, bewoners, mantelzorgers en andere geïnteresseerden bespreken. Deze sessies komen in de plaats van de eerder gehouden inspiratiesessies.

JANUARI  |  De nieuwe wet zorg en dwang
Weliswaar is 2020 een overgangsjaar voor deze wet, maar het is goed om met elkaar te bepreken wat de wet inhoudt én hoe we als Leyhoeve omgaan met thema’s als vrijheid en veiligheid.

Deze sessie heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk de presentatie van deze sessie.

FEBRUARI  |  Zorgtechnologie: nu en straks
(Door: Coen van de Wouw)

Technologie in de zorg is ‘hot’; maar wat kunnen we nu en straks met al die mooie toepassingen? Coen van de Wouw, bij de Leyhoeve verantwoordelijk voor het inzetten van technologie licht toe.

Deze sessie heeft reeds plaatsgevonden.

MAART  |  Hoe gaan we om met verzuim?
(Door: Martijn van Loon)

Verzuim zorgt vaak voor vragen en kan soms tot discussie leiden. Hoe gaan we bij de Leyhoeve eigenlijk om met verzuim? Martijn van Loon, verzuimregisseur bij de Leyhoeve, geeft een inkijkje en antwoorden op vragen.

Deze sessies zijn i.v.m. corona komen te vervallen.

APRIL  |  Koken met diëten en allergieën
(Door: Karin van Erp)

Lekker en gezond eten is belangrijk in ons dagelijks leven én in dat van onze bewoners. Bij het ouder worden moeten we ook vaker rekening houden met bepaalde diëten en allergieën. Maar hoe doen we dat? Karin van Erp, huiskamermoeder in Tilburg en voormalig kok vertelt met passie over de heerlijke mogelijkheden.

Deze sessies komen i.v.m. corona te vervallen.

MEI  |  Palliatieve zorg: welk gesprek voer je wanneer?
(Door: Christien Begemann)

Hoe bespreek je belangrijke zaken in de palliatieve/terminale fase? En met wie? En hoe zorg je er voor dat je dan juist met elkaar goed in de relatie blijft? Lastige vragen in een bijzondere fase van het leven. Christien Begemann (Zinnig Zorgen) geeft ons handvaten vanuit gespreksbegeleiding.

Deze sessies komen i.v.m. corona te vervallen.

JUNI  |  Hulpmiddelen; wat pas je wanneer toe?

Achter het inzetten van hulpmiddelen gaat vaak een hele theorie schuil: wanneer zet je wat in en waarom wel/niet? De ergotherapeuten verbonden aan Leyoeve Tilburg én Leyhoeve Groningen lichten graag een en ander toe.

Deze sessies komen i.v.m. corona te vervallen.

SEPTEMBER  |  Parkinson; wat is het en hoe ga je er mee om?
(Door: Esmay Knoope)

Parkinsonverpleegkundige Esmay Knoope informeert ons graag over de ins en outs van de ziekte Parkinson en gaat in op eventuele vragen.

Maandag 7 september 2020 16.00 – 17.30 uur in Groningen
Dinsdag 8 september 2020 16.00 – 17.30 uur in Tilburg

Aanmelden kan via LeyhoeveLeert@leyhoeve.nl onder vermelding van ‘Leyhoeve Leert September’.

 

Oktober  |  Grenzen aangeven; hoe doe je dat?
(Door: Helma Verhagen)

Iedereen kent het gevoel wel eens; frustratie dat er meer gevraagd wordt dan je eigenlijk kan of wil bieden. Wanneer is onze grens eigenlijk bereikt? Hoe bewaken we die? En hoe gaan we er mee om als anderen onze grenzen overschrijden? Arbeid- en organisatiepsycholoog Helma Verhagen maakt met ons inzichtelijk hoe we onze eigen grenzen kunnen herkennen én bewaken.

Maandag 5 oktober 2020 16.00 – 17.30 uur in Groningen
Donderdag 8 oktober 2020 16.00 – 17.30 uur in Tilburg

Aanmelden kan via LeyhoeveLeert@leyhoeve.nl onder vermelding van ‘Leyhoeve Leert Oktober’.