Locaties

Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg bij De Leyhoeve "Samen tillen we de verpleeghuiszorg naar een hoger niveau!"

Inspiratiebijeenkomsten 2019

Verantwoorde Veiligheid & Vrijheid
Dinsdag 12 februari 2019 | Tilburg | 12.00 – 16.00 uur
Donderdag 14 maart 2019 | Groningen | 12.00 – 16.00 uur

Tijdens deze bijeenkomst nemen wij u mee in het proces dat De Leyhoeve heeft doorgemaakt op het gebied van vrijheid en veiligheid. Hoe gaat een nieuwe zorgorganisatie met grote ambities om met dit onderwerp? Waar lopen bewoners, naasten en medewerkers tegenaan? Hoe maak je dit vervolgens bespreekbaar? En wat gebeurt er met gemaakte afspraken? Deze ervaringen delen we graag, om vervolgens met u in gesprek te gaan. En experts vertellen over hun visie en gedachten.

 

Bewonerstevredenheid 
Donderdag 6 juni 2019 | Groningen | 12.00 – 16.30 uur
Dinsdag 18 juni 2019 | Tilburg | 12.00 – 16.30 uur

Hoe meten we bewonerstevredenheid? Wat zegt ons dat en wat doen we er mee? En zou het ook anders kunnen? Tijdens deze bijeenkomst nemen wij u mee in onze ervaringen – zie filmpje – met het meten van bewonerstevredenheid. We gaan graag met u in gesprek over wat daarin gaat en wat daarin beter zou kunnen. Zodat we elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren.

Lees hier het verslag van deze bijeenkomst

Ook is speciaal voor deze inspiratiesessie een interview opgenomen:

In de zorg werken we vanuit de relatie met onze bewoners én mantelzorgers. Hoe complex dat af en toe kan zijn vertelt Hilde de Vuyst-Artoos in dit ontroerende en leerzame interview. Zó leerzaam dat dit interview verplichte kost is voor al onze bestaande medewerkers én is opgenomen in het inwerktraject voor nieuwe medewerkers. Bekijk hieronder het volledige interview.

Relatie mantelzorger en zorgmedewerker
Woensdag 11 september 2019 | Tilburg | 12.00 – 16.30 uur
Donderdag 19 september 2019 | Groningen | 12.00 – 16.30 uur

Binnen de Leyhoeve staat het werken vanuit de relatie centraal: de relatie met onze bewoners, met hun naasten en met onze medewerkers. Dat klinkt makkelijker dan dat het in de praktijk altijd is. We stellen onszelf dan ook continu de vraag: hoe kan dat beter? Deze inspiratiesessie is daarom volledig gericht op de relatie tussen mantelzorgers en medewerkers. Wat mogen zij van elkaar verwachten? Hoe komen zij samen tot de beste zorg voor hun naaste/hun bewoner? Hoe communiceren zij met elkaar? Kortom vragen met als insteek om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Deze sessie heeft reeds plaatsgevonden.
Bekijk het verslag van deze sessie. Ook kunt u het beeldverslag bekijken.

Laatste nieuws

Meer nieuws

Leyhoeve Zorg trots op eigen miMakker Kruimeltje

Leyhoeve Zorg is bijzonder blij met en trots op haar 'eigen' miMakker Kruimeltje (Mariëlle). MiMakker Kruimeltje laat ons zien hoe we, zonder woorden, op een prachtige manier in contact kunnen komen met onze bewoners.

Leyhoeve werkt vanuit Rijnlandse gedachten

Woonlandschap de Leyhoeve werkt vanuit Rijnlandse gedachten. Jaap Peters heeft hierover een prachtig boek geschreven samen met Jaap Jan Brouwer, Harold Janssen en Mathieu Weggeman. In een kort filmpje geeft Jaap een heldere uitleg over wat Rijnlands organiseren is.

Theatervoorstelling ‘De zorgzame samenleving’

Om iedereen een beeld te geven van de ouderenzorg van de toekomst wordt in de loop van dit jaar een aantal theatervoorstellingen verzorgd. Bekijk de voorstelling van september online!