Locaties

Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Projectpagina Leyhoeve Vught "Samen richting geven aan een nieuwe Leyhoeve."

Betrokken partijen

Bij de realisatie van Woonlandschap De Leyhoeve Vught zijn veel partijen betrokken. Van de (toekomstige) bewoners tot de medewerkers van De Leyhoeve, maar natuurlijk ook architecten, een projectontwikkelaar, de gemeente Vught en vele andere partijen. Allemaal zijn ze van cruciaal belang voor de totstandkoming van deze nieuwe locatie van de Leyhoeve.

Gedurende het project worden op deze pagina steeds nieuwe bedrijven en mensen voorgesteld, waarbij in het kort verteld wordt wat hun bijdrage is binnen het project Leyhoeve Vught.

 

Bonita Groep

Initiatiefnemer

De drijvende kracht achter Woonlandschap De Leyhoeve is Bonita Groep. Naast de bestaande locaties in Tilburg en Groningen, heeft Bonita de ambitie in totaal 10 Leyhoeve-locaties te ontwikkelen, verspreid over het hele land. De Leyhoeve Vught is de derde locatie, waar samen met het Leyhoeve-team een schitterend woonconcept wordt neergezet: Een plek waar bewoners samen aangenaam oud kunnen worden.

Het team van Bonita, onder leiding van Jac van Melick (foto), houdt zich bezig met de totale ontwikkeling van dit project. Naast de bouwgerelateerde werkzaamheden, worden onder meer gesprekken gevoerd met de gemeente Vught en andere belanghebbenden.

Binnen Bonita Groep is Suzanne Neeter werkzaam als Project Manager van het project Leyhoeve Vught. Zij onderhoudt onder andere het contact tussen het Leyhoeve-team, de projectontwikkelaar en overige partijen.

Heb je een vraag over Leyhoeve Vught? In dat geval kun je altijd contact opnemen met Suzanne.

Contact met Suzanne

 

Leyhoeve

Bewoners & medewerkers

Bij het ontwikkelen van een nieuwe Leyhoeve zijn de wensen van de toekomstige bewoners en medewerkers van groot belang. Met de ervaringen vanuit de bestaande Leyhoeve locaties worden de plannen optimaal vormgegeven.

In het voorbereidings- en bouwproces worden de Leyhoeve collega’s en later ook de (toekomstige) bewoners betrokken. In verschillende projectteams wordt de kennis van medewerkers ingezet. Het Programma van Eisen werd door hen gemaakt en ontwerpen en plattegronden van het terrein, de woningen en overige ruimtes worden beoordeeld.

Dokvast

Projectontwikkelaar

Bonita Groep is voor de realisatie van De Leyhoeve Vught een samenwerking aangegaan met ontwikkelaar DOKVAST. Het team van DOKVAST werkt al ruim 15 jaar aan vastgoedprojecten en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van vastgoed waarbij kwaliteit, esthetica, duurzaamheid, gezondheid en circulariteit de boventoon voeren. In 2021 realiseerde DOKVAST het zesde ‘BREEAM Outstanding pand’ (BREEAM is een internationaal erkend duurzaamheidskeurmerk), wat zeer uitzonderlijk is. En vlakbij Woonlandschap de Leyhoeve Tilburg, pal aan de A58, is het door DOKVAST ontwikkelde meest duurzame distributiecentrum ter wereld te zien: het ‘Rhenus Logistics gebouw’ dat ook wel ‘The Tube’ genoemd wordt.

Edwin Clout (foto) is vanuit DOKVAST de projectmanager voor realisatie van Leyhoeve Vught en organiseert onder meer de onderzoeken die op locatie gedaan moeten worden ten behoeve van de vergunningsaanvraag, evenals meetings met architecten, adviseurs, aannemer en installateurs. Hij raamt ook de bouwkosten en bewaakt het bouwbudget. Daarnaast zal hij in een later stadium de voortgang in de bouw en de kwaliteit controleren. In samenwerking met Suzanne Neeter van Bonita Group draagt hij zorg voor een goede afstemming met bewoners en medewerkers van De Leyhoeve over de specifieke wensen en behoeften, om deze in de ontwikkeling van het project mee te kunnen nemen.

"Rhenus Logistics, het meest duurzame distributiecentrum ter wereld."

RAU

Architectenbureau

Het internationaal gerenommeerde architectenbureau RAU is ingeschakeld om een hoogstaand ontwerp voor De Leyhoeve Vught te realiseren. Het architectenbureau, die vanuit zijn duurzame ideologie ontwerpt en behoort tot de top in zijn werkgebied, heeft een concept neergelegd, waarin de bebouwing in harmonie met de omgeving is getekend. Het team ontwerpt met inachtneming van het gebruik door de bewoners, medewerkers en bezoekers van De Leyhoeve.

Naast Thomas Rau (foto), zijn onder andere Michel Tombal en Guus Mostart nauw betrokken bij de ontwikkeling. Zij maken ontwerpen, plattegronden en impressies en hebben mede de plannen aan de gemeente Vught gepresenteerd. De juiste materialen en bouwmethodes worden bekeken en er wordt samengewerkt met onder meer de landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen.

"Triodos, een prachtig gebouw in harmonie met de omgeving."

Gemeente Vught

Ambtenaren, burgemeesters & wethouders

Al vroeg in het traject is er veelvuldig contact geweest met de gemeente Vught. De plannen voor De Leyhoeve Vught zijn gedeeld met verschillende ambtenaren, burgemeester en wethouders. De gemeente beoordeelt de plannen en toetst de haalbaarheid en wenselijkheid van de ontwikkeling. Daarnaast is de gemeente verantwoordelijk voor het verstrekken van een omgevingsvergunning (bouwvergunning).