Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Donderdag 15 juni Benoeming De Leyhoeve Groningen als Koploper

Leerlandschap De Leyhoeve Groningen: hybride leren en werken in de praktijk

06 / 06 / 2023

Donderdag 15 juni staat De Leyhoeve Groningen op het podium! Want we zijn één van de koplopers in zorg en welzijn en daar zijn we heel trots op. Tijdens deze ochtend in het Vakwerkhuis in Delft worden we benoemd als koploper door Daniek Timmermans van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vertellen we hoe we aan de slag zijn gegaan met de opzet van ons leerlandschap vanuit met het thema komen werken, blijven werken en anders werken bij De Leyhoeve Groningen. Dit alles vanuit de visie leren en ontwikkelen. 

Want de krapte op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn neemt toe en daarin willen we graag maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken. We zijn met twee ROC’s in de omgeving een leerafdeling gestart. Hierbij volgen CIO’s (Collega’s In Opleiding) een hybride BOL-opleiding binnen een zorgvleugel van ons mooie woonlandschap.

Dit leerprogramma is maatwerk, waarin de CIO centraal staat. Met dit initiatief worden zij voorbereid om als goed opgeleide vakmensen in te stromen op de arbeidsmarkt. De resultaten en tips delen we graag met u op 15 juni.

Programma en aanmelden

 

Hybride leren en werken

De CIO’s draaien 20 uur per week mee in het rooster op de locatie. Daarnaast krijgen ze op locatie ook les van de ROC docenten. Tijdens de lesdagen, ook wel coachdagen genoemd, werkt iedere CIO aan een zelfgekozen thema dat aansluit bij de praktijk. Naast de professionele begeleiding, begeleiden de CIO’s ook elkaar. Om niet alleen met elkaar te leren, maar vooral ook van elkaar te leren. Een CIO behaalt aan het eind van het opleidingstraject een diploma op niveau 3 of 4 of kan doorstromen naar HBO-V.

Meer over de leerafdeling
Het leerprogramma is op maat gemaakt en de CIO (Collega In Opleiding) staat centraal. Zo worden zij voorbereid als om als goed opgeleide vakmensen in te stromen op de arbeidsmarkt. Bij hybride leren wordt niet traditioneel geleerd vanuit een boek, maar juist vanuit de praktijk.