Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Nieuws van De Leyhoeve 'De bewoner centraal, de medewerker op 1'

Samen het Potentieel Pakken: over de inzet van kennis, talent en ervaring

03 / 10 / 2022

Onze zorgmedewerkers zijn onze drijvende kracht en staan voor ons op 1. We vinden het daarom belangrijk dat zij met plezier naar het werk komen en dat de werk-privébalans in orde is. Helaas zijn de personeelstekorten in de zorg ook voor ons een grote uitdaging en hebben wij hier ook dagelijks mee te maken.

De komende 6 maanden gaan we daarom samen met de non-profit stichting Het Potentieel Pakken aan de slag met thema’s als contractgrootte, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Dit intensieve verandertraject noemen we ‘Samen het Potentieel Pakken – De bewoner centraal, de medewerker op 1’!

De missie van Het Potentieel Pakken is onderbenut potentieel inzetten voor het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken binnen organisaties, sectoren en de Nederlandse economie. Gezien het enorme potentieel rondom deeltijd, ligt hun focus dan ook op de kansen rondom grotere contracten. Dat doen zij op een unieke, innovatieve manier met een aanpak die is ontwikkeld en getest met organisaties uit het veld.

Door middel van dit traject willen we onze medewerkers een bewuste keuze laten maken over hun contractgrootte en contractuitbreiding mogelijk maken voor medewerkers die dat graag willen. We starten op locatie Tilburg waarna we ambitie hebben om zelfstandig op te schalen naar onze locatie in Groningen.

Onlangs heeft de kick-off plaatsgevonden met het hele team dat betrokken is bij dit traject. Bestuurder Gré Wiskerke-Hulshof was aanwezig voor de aftrap. Dit zorgde onderling meteen voor een goede sfeer en gemotiveerde collega’s. Er werden een aantal prikkelende stellingen naar voren gebracht die leidden tot boeiende gesprekken tussen zorgmanagers, teamcoördinatoren, zorgcollega’s en HR. Kortom, vol enthousiasme werden de eerste ideeën uitgewisseld over hoe we als team dit traject succesvol gaan maken.

Inmiddels is het project van start gegaan en samen met Stichting Het Potentieel Pakken kijken we uit naar een inspirerende samenwerking met waardevolle resultaten!

Meer weten over stichting Het Potentieel Pakken: www.hetpotentieelpakken.nl.