Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Nieuws van De Leyhoeve Langer Actief Thuis: zelfredzaamheid staat centraal

Start programma Langer Actief Thuis

01 / 11 / 2022

Zo lang mogelijk en zelfstandig in uw eigen woning kunnen blijven wonen met de ondersteuning die u nodig heeft. Dat is waar we binnen De Leyhoeve voor staan.

Het programma Langer Actief Thuis helpt ons om samen met de bewoner te kijken welke ondersteuning hij/zij daarbij nodig heeft. Langer Actief Thuis start op het moment dat zorg door het wijkteam geïndiceerd is door de huisarts. Tijdens een intensief traject van maximaal 12 weken gaat de wijkverpleegkundige samen met de bewoner, de ergotherapeut en de fysiotherapeut onderzoeken wat de bewoner nodig heeft en op welke manier hij/zij weer zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. Samen met de bewoner wordt de hulpvraag duidelijk gemaakt. U kunt hierbij denken aan het weer zelfstandig kunnen douchen en aankleden, zelf een jas aantrekken, steunkousen aan- en uittrekken, mobiliteit in en buiten de eigen woning en de inname van medicatie.

Vanaf vandaag starten we Langer Actief Thuis in Tilburg met iedere bewoner die nieuw in zorg komt bij het wijkteam. Het programma is ontwikkeld door Mijzo en wordt nu regionaal omarmd en geïmplementeerd door ouderenzorgorganisaties.

Om u een beeld te geven van het programma Langer Actief Thuis en wat het op kan leveren, kunt u dit filmpje bekijken.