Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Laat wensen in vervulling gaan Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens

18 / 01 / 2023

Heel veel mensen hebben weleens gehoord over Stichting Ambulance Wens, hebben ons ergens zien lopen of hebben ons bijvoorbeeld in een dierentuin gezien. Maar veel mensen weten eigenlijk niet wat de Stichting allemaal kan regelen en uitvoeren. Stichting Ambulance Wens vervult als sinds 2007 wensen voor niet meer mobiele (terminale) patiënten en heeft inmiddels al meer dan 18.850 wensen mogen vervullen. Dit doen ze met een groep van 270 vrijwilligers (110 chauffeurs en 160 verpleegkundigen) en 7 speciaal voor deze Stichting ontworpen ambulances.

De meeste wensen die binnenkomen kunnen meestal de volgende dag al plaats vinden en spoedwensen zelfs op de dag zelf. De patiënt hoeft niet altijd terminaal te zijn, de Stichting voert ook wensen uit voor mensen die langdurig in het ziekenhuis verblijven of mensen die immobiel zijn door bijvoorbeeld een ongeluk en naar een uitvaart willen. Per dag vervult de Stichting 4 à 7 wensen. De wensen kunnen van alles zijn, nog één keer naar huis, naar een concert, naar zee of naar de bergen in Oostenrijk. Aan de wensen zijn geen kosten verbonden. De Stichting betaald de wenskosten voor de patiënt en 2 familieleden/begeleiders en onze 2 vrijwilligers (chauffeur en verpleegkundige).

De directeur van Stichting Ambulance Wens Kees Veldboer jr. geeft meerdere presentaties per jaar en hoort dan vaak “Als ik dit had geweten dan had mijn vader/broer/zus/moeder/oma nog op wens gekund”. Omdat verpleegkundigen het meeste patiënten contact hebben is hij eind vorig jaar gestart met een project binnen de ziekenhuizen om informatie te geven over de Stichting via een leuke interactieve presentatie. Na zo’n presentatie merken we dat er voor nog meer mensen een wens in vervulling kan gaan, omdat nog meer mensen weten over de mogelijkheden die er zijn.

Wil jij er ook voor zorgen dat iedereen zijn of haar laatste wens in vervulling kan zien gaan en vind jij het leuk dat Kees op jouw afdeling iets over onze Stichting komt vertellen? Neem dan contact op via info@ambulancewens.nl of bel vrijblijvend naar 085-4444288. Wil je een wensaanvragen dat kan via www.ambulancewens.nl.