Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Nieuws van De Leyhoeve Week van de Ontmoeting 29 september - 6 oktober 2022

Week van de Ontmoeting

29 / 09 / 2022

Vandaag, donderdag 29 september, begint de Week van de Eenzaamheid. Bij De Leyhoeve noemen we deze week de Week van de Ontmoeting en duurt tot en met donderdag 6 oktober. Ontmoeting en verbinding staan centraal.

Deze week bieden we allerlei activiteiten aan voor onze bewoners. Zo is er een Ontmoetingscafé met koffie-uurtjes en zijn er aanschuiftafels om samen te genieten van een smakelijke dagspecial. Verder organiseren we muzikale optredens, borreluurtjes en workshops. Allerlei leuke momenten om andere mensen te leren kennen en genieten van samenzijn.

‘Door aansprekende, laagdrempelige activiteiten te organiseren willen we het leefplezier en woongenot vergroten. Daarnaast hopen we hiermee dat we de kwetsbare mensen kunnen bereiken om ook aansluiting te vinden zodat zij zich minder eenzaam voelen. Het past bij onze visie dat we mensen een fijne plek bieden om aangenaam oud te worden. Waarbij er veel ruimte is voor eigen regie en zij op deze manier ook actief in de samenleving staan’, aldus Milou Buisman, Locatiemanager.

Ook landelijk zien we dat er steeds meer aandacht voor eenzaamheid is. De week vormt dan ook een onderdeel van het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid, georganiseerd door het ministerie van VWS. Meer informatie: www.eentegeneenzaamheid.nl.