Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Een kennismaking met de vele mogelijkheden Zorgtechnologie

Harm’s escaperoom

11 / 10 / 2023

Zorgtechnologie wordt steeds belangrijker. Om dit optimaal in te zetten, moeten de zorgmedewerkers allereerst enthousiast zijn over de innovatie. Onlangs hebben we een aantal zorgcollega’s op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de mogelijkheden van zorgtechnologie. Om dit mogelijk te maken hebben we onze hotelkamer veranderd in een escaperoom. Twintig collega’s hebben een leuke en vooral interactieve dag beleefd in het teken van zorgtechnologie. We zijn gezamenlijk het gesprek aangegaan over zorgtechnologie en persoonsgerichte zorg. Hierna hebben ze de escaperoom gespeeld, waar ze d.m.v. zorgtechnologie erachter kwamen waarom een fictieve bewoner onrustig was.

Naast het spelen van de escaperoom hebben onze collega’s kennis gemaakt met Floortje, een databank voor zorgtechnologie producten. Waar collega’s in het begin ‘angst’ hadden dat hun baan overgenomen gaat worden door zorgtechnologie, hebben we laten zien dat zorgtechnologie een aanvulling gaat worden om het werk efficiënter te maken en leuk te houden. En om onze bewoners hun eigen regie te laten behouden.

Enthousiasme

De reacties van de collega’s waren na afloop erg positief, ze hebben een leuke dag gehad en gaven aan meer kennis te hebben over zorgtechnologie. Ook geeft het ons als als organisatie input; waar ligt behoefte aan is qua implementatie van zorgtechnologie en welke ondersteuning gewenst is.

Meer informatie

Graag willen we Harm’s escaperoom, Planetree en &Happy bedanken voor de begeleiding tijdens deze dag. En ‘Samen richting geven aan ouderenzorg’ voor het mogelijk maken van deze dag.