Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

2018 - 2023 De Leyhoeve Groningen 5 jaar

Jubileum: De Leyhoeve Groningen 5 jaar

15 / 10 / 2023

Wat begon als een mooie droom….

Een droom die is ontstaan nabij Tilburg en om wat preciezer te zijn op een bankje aan de Leij, een riviertje in Tilburg wat heel vroeger werd gebruikt voor het spoelen van wol en het weken van schapenvellen. Dit bankje aan de Leij was een vaste plek van een stelletje om weg te dromen over nu en later.

Helaas werd hun ‘later’ wreed verstoord door de ziekte dementie waardoor er gezocht moest worden naar een geschikte plek voor één van hun twee. Een koude, onpersoonlijke en klinische plek werd gevonden, en zorgde voor een vroege scheiding van het stel.

Kon dit niet anders? dacht de zoon en zo ontstond het idee voor een woonlandschap waarin men samen aangenaam oud kon worden: in 2016 was Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg een feit. Het symbolische bankje aan de Leij werd het beeldmerk uit ons logo.

Hiep Hiep Hoera

In 2018 is feestelijk Woonlandschap de Leyhoeve in Groningen geopend. En nu, vijf jaar later hebben we ons eerste jubileum gevierd. Ook wel bekend als het houten jubileum.
Hout staat voor stevigheid, duurzaamheid, natuurlijk (oprecht) en kracht. Hout verweerd, maar kan wat hebben. Net als wij met z’n allen, bewoners en medewerkers.

Het houten jubileum staat ook voor het begin van een nieuwe fase, nu nog onbekend maar waar we met z’n allen feestelijk op geproost hebben. We genieten nog na van de mooie dag. Hieronder alvast een korte sfeerimpressie.