Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Zorg in De Leyhoeve Een eigen plek, omringd door zorg

Rondleiding

Ervaar het zelf: vraag een rondleiding aan en ervaar De Leyhoeve met eigen ogen!
Bekijken

Brochures

Bekijk en/of download onze uitgebreide brochures met alle informatie rondom wonen & zorg.
Bekijken

Uw mening telt!

Deel uw ervaring met ons via ZorgkaartNL.
Bekijken

Zorg bij De Leyhoeve in Groningen

Wanneer er een zorgvraag om de hoek komt kijken, is dat voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. Zeker wanneer uw partner en/of kinderen de zorg ook niet meer kunnen overzien. Op dat moment is er De Leyhoeve, waar u zowel voor permanente als tijdelijke zorg terecht kunt.

Onze zorgafdeling is kleinschalig. Bewoners hebben eigen regie en bepalen zelf het dagritme. Wij geven liefdevolle zorg en aandacht aan onze bewoners. Dit doen wij met veel passie en enthousiasme, vanuit de overtuiging dat de zorg in Nederland anders kan en moet.

Naast onze Zorgsuites, een nieuwe permanente woonvorm voor mensen die zorg nodig hebben, biedt De Leyhoeve tijdelijk verblijf in de vorm van Zorghotel Suites. En als u bij De Leyhoeve woont is ook Thuiszorg en Dagopvang mogelijk.

Er zijn tevens een aantal Zorgsuites beschikbaar voor Intramurale Zorg en in onze Zorghotel Suites kunt u zowel terecht op basis van Eerstelijnsverblijf (met doorverwijzing van huisarts, het ziekenhuis of wijkverpleegkundige) als op eigen initiatief.

74 Zorgsuites
6 Zorghotel Suites
8.7 Gemiddelde boordeling
8 Sfeervolle huiskamers

Wat doen wij

Maak hieronder kennis met de verschillende vormen van zorg die De Leyhoeve u kan bieden.

  • Wonen met zorg
  • Tijdelijk verblijf
  • Thuiszorg

Zorgsuite | Een eigen plek, omringd door zorg

 

De Leyhoeve biedt in totaal 74 Zorgsuites voor mensen met een vorm van dementie of lichamelijke zorgvraag. De Zorgsuites zijn gelegen rondom 8 gezamenlijke huiskamers waar dagelijks 16 uur per dag een medewerker wonen en welzijn aanwezig is. Om de bewoners begeleiding en gezelschap te bieden, een oogje in het zeil te houden, spelletjes te spelen en een verse maaltijd te bereiden en serveren. Elke huiskamer is sfeervol ingericht en heeft een eigen unieke uitstraling.

Wonen in De Leyhoeve is kleinschalig. Bewoners houden eigen regie en bepalen zelf het dagritme. 24/7 staat er, naast het team van medewerkers wonen en welzijn, een zeer deskundig zorgteam paraat voor de zorg die wij op maat leveren. Dit alles in samenwerking met de huisartsenpraktijk die in De Leyhoeve gevestigd is.

De Zorgsuites variëren in grootte (van 30 tot 70m2) en kunnen geheel naar eigen wens worden ingericht. Alle zorgsuites zijn rolstoeltoegankelijk en standaard voorzien van een pantry en badkamer met toilet. Elke Zorgsuite is voorzien van alarmering.

Voor wie?
Heeft u een CIZ-indicatie voor langdurige zorg, maar bent u eigenlijk niet meer in staat om zelfstandig te wonen? Dan is een Zorgsuite bij De Leyhoeve een uitstekend alternatief. U woont hier op basis van het Volledig Pakket Thuis (VPT). En ook wonen in een Zorgsuite op basis van zorg in natura (ZIN) – ook wel intramurale zorg genoemd – behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om als echtpaar in een Zorgsuite te wonen. Neemt u voor een persoonlijk advies vrijblijvend contact met ons op.

Mantelzorg in de nabijheid?
Heeft u voldoende mantelzorg in de nabijheid, die (delen van) het benodigde toezicht of de zorg over kan nemen, waardoor u niet alle zorg uit uw CIZ-indicatie nodig heeft? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis (MPT) en kunt u de gewenste zorg in één van onze prachtige zelfstandige huurappartementen ontvangen. Zo kunt u geheel zelfstandig blijven wonen en toch de zorg ontvangen die u nodig heeft.

Specialistische zorg op maat
Wanneer er gespecialiseerde behandelingen nodig zijn werkt De Leyhoeve nauw samen met uw huisarts, fysiotherapeut of andere hulpverlener. Bij toename van de complexiteit van de zorg kan via de huisarts een gespecialiseerde behandelaar in de ouderenzorg worden ingezet, zoals bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde of een psycholoog.

Intramurale zorg
Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en beschikbaarheid behoort ook wonen op basis van zorg in natura (ZIN), oftewel intramurale zorg tot de mogelijkheden. Zo is er bij intramurale zorg sprake van een blijvende zorgbehoefte en/of is permanent toezicht noodzakelijk (net als bij Volledig Pakket Thuis), maar ook andere factoren zoals uw huidige woonsituatie bepalen of u voor intramurale zorg in aanmerking komt. Bij De Leyhoeve in Groningen zijn in totaal 10 Zorgsuites beschikbaar voor intramurale zorg. Hierbij woont u op de zorgvleugel van De Leyhoeve en ontvangt u dagelijks – 24 uur per dag – de zorg die u nodig heeft. De kosten voor het wonen zijn inbegrepen; u betaalt dus geen huur. Wilt u weten of u voor intramurale zorg in aanmerking komt, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Tarieven
Wonen in een van onze Zorgsuites (op basis van Volledig Pakket Thuis) is mogelijk vanaf € 1380,- kale huur per maand. Aanvullende kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U betaalt alleen voor de faciliteiten, services en zorg waar u gebruik van maakt. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden, vergoedingen en kosten.

Wilt u meer informatie over wonen met zorg bij De Leyhoeve? 

Brochures  Vraag rondleiding aan  Contact

"Zorg zoals je dat voor je eigen vader of moeder zou wensen. Ik wist niet dat het bestond."

Zorghotel Suite | Een brug naar huis, bij een tijdelijk zorgvraag

 

Wanneer u tijdelijk (extra) hulp of zorg nodig heeft, omdat het thuis even niet gaat of omdat u bijvoorbeeld nog herstellende bent van een operatie na uw ontslag uit het ziekenhuis, kunt u bij De Leyhoeve terecht. In dit geval biedt De Leyhoeve een aantal Zorghotel Suites. Dit kan zowel op basis van Eerstelijnsverblijf (ELV) als op eigen initiatief.

Voor wie?
In feite kan iedereen die zorg – dan wel palliatieve zorg – nodig heeft logeren in een Zorghotel Suite, alleen heeft u voor Eerstelijnsverblijf een doorverwijzing nodig van de de huisarts, het ziekenhuis of wijkverpleegkundige. In dat geval kunt u enkele weken tot maximaal drie maanden herstellen en worden de kosten vergoed door uw zorgverzekering.

U kunt ook op eigen initiatief verblijven in een Zorghotel Suite. Gaat uw mantelzorger bijvoorbeeld een weekendje weg? Wilt uw uw mantelzorger tijdelijk ontlasten (respijtzorg)? Of bent u misschien toe aan een vakantie met zorg? In al deze gevallen bent u van harte welkom om een tijdje bij ons te komen logeren!

Het Zorghotel als overbrugging naar ‘wonen met zorg’
Vanuit het tijdelijk verblijf gaat u in principe weer terug naar de eigen thuissituatie. Is dit onverhoopt niet meer mogelijk en moet u naar een andere, permanente, zorgvoorziening? In dat geval kunnen onze Zorghotel Suites ook gebruikt worden ter overbrugging naar ‘wonen met zorg’, zoals bijvoorbeeld in één van onze Zorgsuites.

Specialistische zorg op maat
Wanneer er gespeciliseerde behandelingen nodig zijn werkt De Leyhoeve nauw samen met uw huisarts, fysiotherapeut of andere hulpverlener. Bij toename van de complexiteit van de zorg kan via de huisarts een gespecialiseerde behandelaar in de ouderenzorg worden ingezet, zoals bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde of een psycholoog.

Tarieven
Eerstelijnsverblijf valt onder de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet. U betaalt geen eigen bijdrage, maar wel een eigen risico. Ook wanneer u op eigen intitiatief – zonder indicatie van huisarts, ziekenhuis of wijkverpleegkundige – gebruik wilt maken van een Zorghotel Suite, worden de kosten door veel zorgverzekeraars (grotendeels) vergoed. Zo worden de zorgkosten doorgaans vergoed vanuit de basisverzekering, terwijl de verblijfskosten en kosten voor een servicepakket vaak via een aanvullende polis worden vergoed. Hoe groot de vergoeding is, hangt af van uw zorgverzekeraar en of wij hiermee een contract hebben, evenals van de door u gekozen polis. Uw zorgverzekering kan u informeren en ondersteunen bij het berekenen van uw kosten. Wanneer u verblijft in één van onze Zorghotel Suites ontvangt u per dag standaard 1 uur zorg, ontbijt, lunch, diner, koffie/thee en overige versnaperingen. Mocht er meer zorg nodig zijn dan 1 uur per dag, dan kan dit extra worden ingekocht. Vraag ons naar de mogelijkheden en actuele tarieven.

Wilt u meer informatie over tijdelijk verblijf in een Zorghotel Suite bij De Leyhoeve?

Brochure   Vraag rondleiding aan   Contact

 

"Een warme en gastvrije omgeving, met veel comfort, privacy en service.”

Thuiszorg | De nodige zorg bij u thuis

 

Soms is het prettig om thuis wat extra ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld bij het klaarzetten en/of toedienen van uw medicijnen, wondverzorging, stomazorg, katheteriseren en andere dagelijkse verpleegkundige zorg. In dit geval biedt De Leyhoeve haar bewoners van reguliere appartementen de mogelijkheid om gebruik te maken van Thuiszorg.

Onder Thuiszorg vallen in principe alle verpleegkundige handelingen die thuis in uw appartement kunnen plaatsvinden. Onze wijkverpleegkundige is gemandateerd om uw indicatie te stellen en kan u tevens adviseren over de financiering van de Thuiszorg, welke doorgaans wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt hiervoor dus geen eigen bijdrage.

Onze verzorgende- en verpleegkundige medewerkers van het Wijkteam zijn u graag van dienst!

Wilt u meer informatie over Thuiszorg binnen De Leyhoeve?

Brochure  Contact

 

“De wijkverpleging staat dagelijks voor me klaar."

Beleid & Kwaliteit

Wilt u meer weten over zorg bij De Leyhoeve en bijvoorbeeld onze visie, beleids- en kwaliteitsplannen inzien? Bent u op zoek naar rapportages over De Leyhoeve, stukken van de Cliëntenraad, een vertrouwenspersoon, onze klachtenregeling of bent u nieuwsgierig naar onze rol in Radicale Vernieuwing?

Klik dan hier

 

Op bezoek bij De Leyhoeve

Familie, mantelzorgers en andere bezoekers zijn altijd welkom in De Leyhoeve. Voor een kopje koffie, heerlijke lunch of diner kunt u terecht in de Brasserie. Tegenover De Leyhoeve is zowel een bus- als treinstation. Uw auto parkeert u in de ruime ondergrondse parkeergarage en er zijn hotelkamers beschikbaar voor wanneer u wilt blijven overnachten. Wij ontmoeten u graag!

Ligging & Faciliteiten

De Leyhoeve is een woonlandschap op een unieke locatie aan de rand van de stad Groningen, direct grenzend aan het water van het Oude Winschoterdiep. Met 208 reguliere appartementen, 74 zorgsuites, diverse horecagelegenheden en faciliteiten is De Leyhoeve de plek voor 55-plussers om samen aangenaam oud te worden.

Het omringende park en de tuinen bieden de bewoners de mogelijkheid tot rust te komen, te ontspannen en lenen zich ook uitstekend voor een wandeling.

Binnen De Leyhoeve bevinden zich o.a. kapsalon, pedicure en schoonheidsspecialiste. Andere faciliteiten zijn een apothekerspost, huisartsenpraktijk, diëtist, praktijk voor fysiotherapie en een kinderdagopvang. Het UMCG en Martini Ziekenhuis zijn met de auto of openbaar vervoer binnen 10-15 minuten bereikbaar.

Wonen

Zorg

Eten & Drinken

Vergaderen & Vieren

Laatste nieuws

Meer nieuws

Leyhoeve Lentefair

Vrijdag 17 mei organiseren we de Leyhoeve Lentefair. Er is van alles te beleven rondom eten & drinken, beauty & wellness, mode en muziek. Komt u ook gezellig langs?

Nieuwe website Brasserie en Pizzeria De Leyhoeve Groningen

Een frisse, nieuwe website voor levensgenieters in Groningen. Heerlijk ontspannen genieten van regionale smaken, lekkere wijnen en onze welbekende persoonlijke Leyhoeve gastvrijheid.

Kwaliteitsjaarplan 2024

Met veel plezier presenteren we u het kwaliteitsjaarplan 2024 van Woonlandschap De Leyhoeve.