Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen Nieuwsbrief Radicale Vernieuwing Zorg Mei 2023

Nieuwsbrief Radicale Vernieuwing Zorg Mei 2023

16 / 05 / 2023

We zijn actief deelnemer in de beweging ‘Radicale vernieuwing zorg’. De beweging droomt van en werkt aan zorg thuis en in het verpleeghuis waarin mensen het belangrijkst zijn. En niet de regels, protocollen of gewoonten. Het gaat om wat er speelt in en tussen de mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en de mensen die zorg verlenen. Zowel in het verpleeghuis als bij zorg thuis. Wie zorg nodig heeft, moet binnen zijn eigen mogelijkheden een waardig leven kunnen leiden, met zorg die daarbij past. 

Graag brengen we u de nieuwsbrief van Radicale Vernieuwing van deze maand onder uw aandacht. Hierin hebben we het over de essentie van naar elkaar omkijken waarbij we dit keer op bezoek zijn bij Woonzorgboerderij de Reigershoeve, waar mensen met dementie wonen, en de op vooral jongeren gerichte woonleergemeenschap Het Dagelijks Bestaan. Er blijken veel raakvlakken te zijn tussen beide organisaties.

Verder organiseren we een webinar waarbij we in gesprek gaan met Lynn Berger, journalist en schrijver. Ze onderzoekt hoe zorg zich ontwikkelt, wat het voor ons doet en wat we nodig hebben om goed voor elkaar te kunnen zorgen. Ze brengt aan het licht hoe groots zorg is achter onze voordeuren en hoe onzichtbaar deze zorg is. En gaan we dieper in op lokale zeggenschap, waari mensen samen hun eigen oplossingen kunnen bedenken. In 2023 staat het thema ‘Waardevol leven’ centraal.’