Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Zelfstandig wonen met zorg Groningen Volledige welzijn met zorg op maat

Zelfstandig wonen met zorg Groningen

Zelfstandig wonen met zorg in Groningen is mogelijk bij De Leyhoeve. Indien u een CIZ-indicatie heeft voor langdurige zorg en u nog steeds in staat bent om thuis te wonen, komt u in aanmerking voor ons Volledig Pakket Thuis (VPT), waarbij u alle benodigde zorg ontvangt. Wij leggen niet alleen de nadruk op fysieke zorg, maar ook op het belang van sociale interactie en de kwaliteit van dagelijkse ervaringen. Zo zorgen we ervoor dat u niet alleen gezond blijft, maar ook geluk en voldoening vindt in uw dagelijks leven. Elk aspect van onze zorg is erop gericht om u een volledig gevoel van welzijn en ondersteuning te bieden.

persoonlijke begeleider
begeleiding nodig

Wat valt er onder onze thuiszorg

Thuiszorg omvat een breed aanbod aan verpleegkundige activiteiten die bij u thuis worden verricht. Deze activiteiten kunnen uiteenlopen van wondzorg, stomazorg en katheteriseren tot het klaarmaken en toedienen van medicijnen en het toepassen van zorgtechnologieën. Afhankelijk van uw specifieke zorgbehoeften worden deze taken uitgevoerd door een wijkverpleegkundige of een verzorgende.

Voor uw dagelijkse persoonlijke verzorging kunt u eveneens een beroep doen op een wijkverpleegkundige of verzorgende. Dit valt onder de noemer ADL, wat staat voor ‘Activiteiten van het Dagelijks Leven’. Denk hierbij aan activiteiten zoals het helpen met aan- en uitkleden, wassen, douchen, huidverzorging en andere begeleiding.

Wanneer heeft u recht op onze basisdiensten?

Om vast te stellen of u in aanmerking komt voor thuiszorg, zal een wijkverpleegkundige uit de provincie Groningen bij u thuis langskomen om uw zorgbehoeften te beoordelen. Deze beoordeling, ook wel indicatiestelling genoemd, bepaalt welke specifieke zorg u nodig heeft. Aan de hand van deze evaluatie maakt de wijkverpleegkundige de beslissing of de zorg door een wijkverpleegkundige of een verzorgende verleend moet worden.

Wonen met verpleging of verzorging

In De Leyhoeve in stad Groningen kunnen bewoners zelfstandig wonen terwijl ze toch goede zorg krijgen. De basisdienst hier is verpleging en verzorging. Dit betekent dat bewoners hulp krijgen bij hun dagelijkse persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden. Voetverzorging en mondverzorging zijn ook onderdeel van de service, wat belangrijk is voor de algemene gezondheid. De verpleging zorgt ervoor dat medische zorg en ondersteuning altijd beschikbaar zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de dagelijkse activiteiten van bewoners, zodat iedereen een fijne en zinvolle dag kan hebben en een sociaal netwerk kan opbouwen. Deze complete zorgaanpak helpt bewoners om gezond en tevreden te blijven.

verpleging en verzorging

Vraag een rondleiding aan!

Wilt u meer weten over onze appartementen en de voorzieningen bij De Leyhoeve? We nodigen u van harte uit voor een rondleiding. Ook familieleden, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Kom onze moderne woningen bekijken en ervaar de warme sfeer van onze gemeenschap. Klik hier, vul het formulier in en regel uw rondleiding. We zien uit naar uw bezoek!

De zorghotels van De Leyhoeve

Heeft u tijdelijk extra ondersteuning nodig omdat zelfstandig wonen even niet meer lukt, of bent u aan het herstellen van een operatie? Is uw mantelzorger toe aan een weekendje weg, of wilt u de mantelzorger even ontlasten? In dat geval biedt De Leyhoeve u een plek in één van onze Zorghotel suites. Een tijdelijk verblijf in ons Zorghotel is geheel op eigen initiatief. Na uw verblijf keert u normaal gesproken terug naar uw eigen thuisomgeving. Mocht terugkeer naar huis onverwachts niet mogelijk zijn, dan kan ons Zorghotel dienen als tussenoplossing naar ‘wonen met zorg’ binnen De Leyhoeve. Meer weten over ons Zorghotel en de bijbehorende appartementen die van alle gemakken voorzien zijn? Vraag dan een rondleiding aan.

De Leyhoeve: comfortabel leven

De Leyhoeve biedt veel meer dan alleen woonruimte voor ouderen; het is een ideale plek vol faciliteiten. Heeft u interesse in begeleid wonen? U krijgt dan een persoonlijk begeleider toegewezen. Of liever zelfstandig wonen in Groningen? Of wilt u genieten van onze brasserie, pizzeria, terras, restaurant en diverse dagactiviteiten? Er is voor ieder wat wils. Ontdek uw nieuwe thuis bij De Leyhoeve door een rondleiding aan te vragen. We heten u van harte welkom!

Wonen

Zorg

Eten & Drinken

Vergaderen & Vieren