Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Samen vooruit voor goede en betaalbare zorg Manifest Zorg Brabant

Manifest Zorg Brabant: De Brabantse zorg wil vooruit, maar heeft daar tijd en ruimte voor nodig

01 / 08 / 2023

Brabantse Ouderenzorgorganisaties willen graag vooruit maar dat betekent dat hiervoor ruimte, tijd en financiering nodig is. Dat geldt ook voor ons. Zodat we kunnen blijven staan voor goede en betaalbare zorg aan onze bewoners. Om dat te kunnen blijven bieden is het van belang dat we ons blijven ontwikkelen. Door de vergrijzing komen er steeds meer ouderen bij en zijn er steeds minder mensen die voor hen kunnen zorgen.

Voor ons – de Brabantse ouderenzorgorganisaties – dreigt stilstand. Door financiële bezuinigingen en inflatie, maar ook door kaders en regelgeving. Samen moeten we de ouderenzorg juist veranderen. Dit betekent dat de ouderenzorg anders moet gaan werken om zorg beschikbaar te houden voor de meest kwetsbaren ouderen.

Ook wij nemen onze medewerkers mee in deze ontwikkelingen en creëren bewustzijn voor deze veranderingen. Dat doen we o.a. al door de inzet van slimme (zorg)technologie en het beter inregelen van processen die ons helpen om het tekort aan personeel op te vangen. Dat doen we en dat kunnen we, maar daar hebben we wel ruimte voor nodig.

Manifest

De ouderenzorgorganisaties in Brabant hebben daarom samen een manifest ondertekend. Deze hebben we naar de Tweede Kamer, de Minister van VWS en aan de politieke partijen gestuurd. Zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen en blijven staan voor goede en betaalbare zorg.

Manifest Zorg Brabant