Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Zorghotel Tilburg Voor tijdelijke zorg & hulp

Zorghotel Tilburg

Bent u op zoek naar een Zorghotel in Tilburg? Kom dan eens langs bij De Leyhoeve! Ons Zorghotel is er voor diegenen die tijdelijk extra zorg en hulp nodig hebben. Bewoners houden de regie in handen en er staat altijd een deskundig zorgteam paraat. Op deze pagina vindt u alle informatie over ons zorghotel. Lees daarom snel verder!

sfeervol ingericht
somatische zorgvraag

Kort verblijf bij De Leyhoeve

Er zijn momenten in het leven waarop u plotseling geconfronteerd wordt met de behoefte aan tijdelijke zorg. Dat kan gaan om een herstelperiode na een ziekenhuisopname, of omdat het thuis tijdelijk niet meer gaat, De Leyhoeve biedt een oplossing in de vorm van Eerstelijnsverblijf (ELV). Deze vorm van zorg is beschikbaar voor iedereen boven de 18 jaar die tijdelijke zorg nodig heeft. Dus, wanneer u bijvoorbeeld herstellende bent van een operatie en net het ziekenhuis heeft verlaten, kunt u zich wenden tot een Zorghotel Suite bij De Leyhoeve op basis van ELV.

Bovendien gaat een kort verblijf niet enkel over fysieke herstelperiodes. In de laatste levensfase, wanneer vastgesteld wordt dat de levensverwachting minder dan drie maanden bedraagt, is er ook een mogelijkheid voor ondersteuning. Deze bijzonder gevoelige en belangrijke periode, ook wel ‘palliatief terminale zorg’ genoemd, wordt met respect, waardigheid en aandacht door ons team binnen De Leyhoeve aangepakt.

Brochure

Zorgsuites

Onze ruim opgezette suites zijn zorgvuldig ingericht met het oog op comfort en functionaliteit. Ze beschikken over moderne voorzieningen, aangepaste faciliteiten en een serene inrichting die bijdraagt aan uw welzijn en herstel.

Bent u herstellende van een operatie, heeft u een adempauze nodig van de dagelijkse routine, of heeft u gewoon wat extra ondersteuning nodig? Ons team staat klaar om u een zorgzame ervaring te bieden. Bovendien worden onze zorgsuites omgeven door prachtige gezamenlijke huiskamers die sfeervol ingericht zijn, tuinen en recreatieve faciliteiten waar u van kunt genieten gedurende uw verblijf.

gezamenlijke huiskamers

Specialistische zorg op maat

Bij De Leyhoeve begrijpen we dat ieder individu uniek is en dat zorgbehoeften sterk kunnen variëren. Daarom zetten wij ons in voor specialistische zorg die op maat wordt gemaakt voor uw specifieke situatie. Heeft u behoefte aan revalidatietherapieën, gespecialiseerde medische behandelingen of intensieve zorgtrajecten? Ons deskundig team van professionals staat klaar om u te ondersteunen.

We hebben een interdisciplinaire benadering waarbij uw huisarts, fysiotherapeut en eventuele andere specialisten samenwerken om u de best mogelijke zorg te bieden voor een lichamelijke zorgvraag. Bij ons staat communicatie centraal. We houden u en uw geliefden op de hoogte van uw voortgang en zorgen ervoor dat uw zorgplan continu wordt aangepast aan uw veranderende behoeften. Bovendien investeren we in continue training van ons deskundig zorgteam en in geavanceerde medische technologieën om ervoor te zorgen dat u altijd toegang heeft tot de nieuwste en meest effectieve behandelmethoden.

Vergoedingen en eisen vanuit de zorgverzekeringswet

Eerstelijnsverblijf (ELV) wordt gedekt door de basisverzekering onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Een belangrijk detail om te weten is dat er geen eigen bijdrage voor ELV is, maar dat u wel rekening moet houden met een eigen risico. Dit eigen risico wordt elk jaar opnieuw vastgesteld, en afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekering, heeft u mogelijk een andere afspraak gemaakt omtrent dit bedrag, zoals het vrijwillig opnemen van een hoger eigen risico.

Wanneer komt u precies in aanmerking voor vergoeding vanuit de Zvw voor ELV? Er zijn een paar cruciale voorwaarden waaraan moet worden voldaan:

  1. Uw zorgverzekeraar moet een lopend contract hebben met De Leyhoeve.
  2. Het is essentieel dat uw verblijf in De Leyhoeve medisch noodzakelijk is.
  3. De zorg die u nodig heeft, kan thuis niet veilig en/of verantwoordelijk worden verstrekt door een huisarts, specialist ouderengeneeskunde of arts voor verstandelijk gehandicapten.
lichamelijke zorgvraag

Verblijven zonder medische indicatie?

Dit is zeker een optie. Als u besluit om uit eigen beweging, dus zonder medische aanbeveling van uw huisarts, gebruik te maken van een Zorghotel Suite, dan dekken veel zorgverzekeraars deze kosten grotendeels. De zorgkosten worden meestal gedekt vanuit de basisverzekering. Echter, de kosten voor verblijf en eventuele servicepakketten worden doorgaans via een aanvullende verzekering geregeld. De exacte hoogte van de vergoeding varieert op basis van uw zorgverzekeraar, of wij een contractuele overeenkomst met hen hebben, en uw specifieke poliskeuze. Voor een gedetailleerd overzicht en berekening van uw kosten, kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vraag een rondleiding aan

Een bezoek aan De Leyhoeve is de beste manier om de warme, gastvrije sfeer en de uitgebreide faciliteiten van ons zorghotel in Tilburg te ervaren. Wij nodigen u van harte uit om persoonlijk te komen kijken en de unieke ambiance van ons zorghotel te beleven.

Tijdens de rondleiding kunt u al uw vragen stellen en krijgt u inzicht in hoe wij de zorg en het welzijn van onze gasten waarborgen. Ook krijgt u een beter beeld van de dagelijkse gang van zaken. Zo kunt u zelf ervaren hoe het is om te verblijven in onze zorgsuites, de kwaliteit van onze dienstverlening proeven, de wellness faciliteiten met eigen ogen zien en de hartelijke interacties tussen onze bewoners en medewerkers te observeren.

Neem contact met ons op en plan vandaag nog uw persoonlijke rondleiding!

Zorghotel in de omgeving Tilburg

Ons zorghotel is direct gelegen in een omgeving waar natuur en stedelijk leven samenkomen, wat zorgt voor een perfecte balans van rust en activiteit. In de nabije omgeving kunt u genieten van diverse horecagelegenheden, culturele activiteiten en recreatiemogelijkheden.

Daarnaast zijn er verschillende openbare vervoersverbindingen en toegangswegen in de buurt, wat het gemakkelijk maakt voor familie en vrienden om op bezoek te komen.

Ons zorghotel heeft daarnaast een eigen unieke uitstraling, waar elke gast zich direct thuis voelt. Kom en ervaar zelf waarom zoveel mensen kiezen voor De Leyhoeve als hun tijdelijke of permanente thuis in de regio Tilburg.

De Leyhoeve: meer dan alleen wonen

De Leyhoeve staat niet enkel bekend als een residentieel complex voor senioren. Het representeert een ideale leefomgeving, rijk aan faciliteiten. Hier vindt u mogelijkheden voor begeleid én zelfstandig wonen, naast eetgelegenheden zoals een brasserie, pizzeria, en een sfeervol restaurant met terras. Daarnaast bieden we ook diverse activiteiten voor dagbeleving. Ontdek het zelf en vraag een rondleiding aan. U bent altijd welkom!

Wonen

Zorg

Eten & Drinken

Vergaderen & vieren