Locaties

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Zorg in De Leyhoeve “Een eigen plek, omringd door zorg.”

Zorg bij De Leyhoeve in Tilburg

Wanneer er een zorgvraag om de hoek komt kijken, is dat voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. Zeker wanneer uw partner en/of kinderen de zorg ook niet meer kunnen overzien. Op dat moment is er De Leyhoeve, waar u zowel voor permanente als tijdelijke zorg terecht kunt.

Onze zorgafdeling is kleinschalig. Bewoners hebben eigen regie en bepalen zelf het dagritme. Wij geven liefdevolle zorg en aandacht aan onze bewoners. Dit doen wij met veel passie en enthousiasme, vanuit de overtuiging dat de zorg in Nederland anders kan en moet.

Zo bieden we u de Zorgsuite, een nieuwe permanente woonvorm voor mensen die zorg nodig hebben. Er zijn tevens enkele Zorgsuites beschikbaar voor Intramurale Zorg. Heeft u tijdelijk (extra) hulp of zorg nodig, omdat het thuis even niet gaat of omdat u bijvoorbeeld nog herstellende bent van een operatie na uw ontslag uit het ziekenhuis? In dit geval biedt De Leyhoeve de Zorghotel Suite waar u gedurende uw herstel met de nodige zorg om u heen kunt blijven logeren. En als u bij De Leyhoeve woont is ook Thuiszorg en Dagopvang mogelijk.

82 Zorgsuites
3 Zorghotel Suites
8.9 Gemiddelde boordeling
10 Sfeervolle huiskamers

Zorgvormen

Maak hieronder kennis met de verschillende vormen van zorg die De Leyhoeve u kan bieden.

  • Wonen met zorg
  • Tijdelijk verblijf
  • Dagbesteding
  • Thuiszorg

Zorgsuite | Een eigen plek, omringd door zorg

 

De Leyhoeve biedt in totaal 82 Zorgsuites voor mensen met een vorm van dementie of lichamelijke zorgvraag. De Zorgsuites zijn gelegen rondom 10 gezamenlijke huiskamers waar dagelijks 16 uur per dag een huismoeder of -vader aanwezig is. Om de bewoners begeleiding en gezelschap te bieden, een oogje in het zeil te houden, spelletjes te spelen en een verse maaltijd te bereiden en serveren. Elke huiskamer is sfeervol ingericht en heeft een eigen unieke uitstraling.

Wonen in De Leyhoeve is kleinschalig. Bewoners houden eigen regie en bepalen zelf het dagritme. 24/7 staat er, naast het team van huiskamervaders en -moeders, een zeer deskundig zorgteam paraat voor de zorg die wij op maat leveren. Dit alles in samenwerking met de huisartsenpraktijk die in De Leyhoeve gevestigd is.

De Zorgsuites variëren in grootte (van 30 tot 70m2) en kunnen geheel naar eigen wens worden ingericht. Alle zorgsuites zijn rolstoeltoegankelijk en standaard voorzien van een pantry en badkamer met toilet. Elke Zorgsuite is voorien van alarmering.

Voor wie?
Bent u eigenlijk niet meer in staat om zelfstandig te wonen? En heeft u een CIZ-indicatie VV4, VV5 of VV6? Dan is een Zorgsuite bij De Leyhoeve een uitstekend alternatief. Het is tevens mogelijk om als echtpaar in een Zorgsuite te wonen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Specialistische zorg op maat
Wanneer er gespecialiseerde behandelingen nodig zijn werkt De Leyhoeve nauw samen met uw huisarts, fysiotherapeut of andere hulpverlener. Bij toename van de complexiteit van de zorg kan via de huisarts een gespecialiseerde behandelaar in de ouderenzorg worden ingezet, zoals bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde of een psycholoog.

Tarieven
Wonen in een van onze Zorgsuites is mogelijk vanaf € 1300,- per maand. Aanvullende kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U betaalt alleen voor de faciliteiten, services en zorg waar u gebruik van maakt. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden, vergoedingen en kosten.

Intramurale zorg
De Leyhoeve in Tilburg biedt ook mogelijkheden voor intramurale zorg. Hiervoor zijn 10 suites beschikbaar. Neemt u voor een persoonlijk advies vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u meer informatie over wonen met zorg bij De Leyhoeve? 

Vraag rondleiding aan  Contact

"Zorg zoals je dat voor je eigen vader of moeder zou wensen. Ik wist niet dat het bestond."

Zorghotel Suite | Een brug naar huis, bij een tijdelijk zorgvraag

 

Wanneer u tijdelijk (extra) hulp of zorg nodig heeft, omdat het thuis even niet gaat of omdat u bijvoorbeeld nog herstellende bent van een operatie na uw ontslag uit het ziekenhuis, kunt u bij De Leyhoeve terecht. In dit geval biedt De Leyhoeve een Zorghotel Suite. .

Voor wie?
In feite kan iedereen die zorg – dan wel palliatieve zorg – nodig heeft een tijdje bij ons komen logeren. Verblijf in onze Zorghotel Suite is geheel op eigen initiatief. Gaat uw mantelzorger bijvoorbeeld een weekendje weg? Wilt uw uw mantelzorger tijdelijk ontlasten (respijtzorg)? Of bent u misschien toe aan een vakantie met zorg? In al deze gevallen bent u van harte welkom!

Het Zorghotel als overbrugging naar ‘wonen met zorg’
Vanuit het tijdelijk verblijf gaat u in principe weer terug naar de eigen thuissituatie. Is dit onverhoopt niet meer mogelijk en moet u naar een andere, permanente, zorgvoorziening? In dat geval kunnen onze Zorghotel Suites ook gebruikt worden ter overbrugging naar ‘wonen met zorg’, zoals bijvoorbeeld in één van onze Zorgsuites.

Specialistische zorg op maat
Wanneer er gespecialiseerde behandelingen nodig zijn werkt De Leyhoeve nauw samen met uw huisarts, fysiotherapeut of andere hulpverlener. Bij toename van de complexiteit van de zorg kan via de huisarts een gespecialiseerde behandelaar in de ouderenzorg worden ingezet, zoals bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde of een psycholoog.

Tarieven
Wonen in één van onze Zorgsuites is mogelijk vanaf € 1400,- per maand. Aanvullende kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U betaalt alleen voor de faciliteiten, services en zorg waar u gebruik van maakt. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden, vergoedingen en kosten.

Wilt u meer informatie over tijdelijk verblijf in een Zorghotel Suite bij De Leyhoeve?

Vraag rondleiding aan   Contact

 

"Een warme en gastvrije omgeving, met veel comfort, privacy en service.”

Dagbesteding | Geef de dag wat kleur

 

Een prettige dagbesteding kan bijdragen aan een gevoel van ‘erbij horen’ en van betekenis zijn. Het geeft tegelijkertijd structuur aan de dag en stimuleert het opdoen van sociale contacten. Op deze wijze wordt het gevoel van eenzaamheid doorbroken en geeft het de dag wat kleur. Dagbesteding ontlast ook de mantelzorgers en maakt het voor sommige mensen mogelijk om langer thuis te blijven wonen.

U kunt gebruik maken van onze Dagbesteding als u woont in één van de reguliere appartementen van Woonlandschap De Leyhoeve. De meeste mensen die gebruik maken van de Dagbesteding hebben veelal een vorm van dementie of somatische zorgvraag (lichamelijke klachten), waardoor het vaak niet meer mogelijk is om in het dagelijkse ritme mee te draaien en er extra zorg of aandacht nodig is. De dagbesteding vindt plaats binnen de huiskamers van onze Zorgsuites.

Wilt u meer informatie over Dagbesteding binnen De Leyhoeve?

Vraag rondleiding aan   Contact

"Hier leeft mijn moeder weer helemaal op."

Thuiszorg | De nodige zorg bij u thuis

 

Soms is het prettig om thuis wat extra ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld bij het klaarzetten en/of toedienen van uw medicijnen, wondverzorging, stomazorg, katheteriseren en andere dagelijkse verpleegkundige zorg. In dit geval biedt De Leyhoeve haar bewoners van reguliere appartementen de mogelijkheid om gebruik te maken van Thuiszorg.

Onder Thuiszorg vallen in principe alle verpleegkundige handelingen die thuis in uw appartement kunnen plaatsvinden. Onze wijkverpleegkundige is gemandateerd om uw indicatie te stellen en kan u tevens adviseren over de financiering van de Thuiszorg, welke doorgaans wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt hiervoor dus geen eigen bijdrage.

Onze verzorgende- en verpleegkundige medewerkers van het Wijkteam zijn u graag van dienst!

Wilt u meer informatie over Thuiszorg binnen De Leyhoeve?

Contact

 

“De wijkverpleging staat dagelijks voor me klaar."

Beleid & Kwaliteit

Wilt u meer weten over zorg bij De Leyhoeve en bijvoorbeeld onze visie, beleids- en kwaliteitsplannen inzien? Bent u op zoek naar rapportages over De Leyhoeve, stukken van de Cliëntenraad, onze klachtenregeling of bent u nieuwsgierig naar onze rol in Radicale Vernieuwing?

Klik dan hier

 

Op bezoek bij De Leyhoeve

Familie, mantelzorgers en andere bezoekers zijn altijd welkom in De Leyhoeve. Voor een kopje koffie, heerlijke lunch of diner kunt u terecht in onze Brasserie. Uw auto kan worden geparkeerd op de zeer ruime buitenparkeerplaats aan de voorzijde van De Leyhoeve. Wij ontmoeten u graag!

Ligging & Faciliteiten

De Leyhoeve is een woonlandschap op een unieke locatie in Tilburg, direct gelegen aan het groene Leijpark. Met 200 reguliere appartementen, 85 zorgsuites, diverse horecagelegenheden en faciliteiten is De Leyhoeve de plek voor 55-plussers om samen aangenaam oud te worden.

Het omringende park en de tuinen bieden de bewoners de mogelijkheid tot rust te komen, te ontspannen en lenen zich ook uitstekend voor een wandeling.

Binnen De Leyhoeve bevinden zich o.a. een kapsalon, pedicure- en voetreflexpraktijk, praktijk voor fysiotherapie, fitnessruimte en zwembad met wellness faciliteiten zoals een sauna, zoutgrot en hammam. Het Elisabeth Ziekenhuis ligt om de hoek.

Binnenkijken bij Leyhoeve Groningen

Zaterdag 4 juli jongstleden ging RTV Noord op expeditie, met als thema 'Expeditie Grunnen 1,5 meter'. De eerste stop was bij Woonlandschap de Leyhoeve. Hier ontmoet RTV Noord mevrouw Moorlach, één van de eerste bewoners van het Woonlandschap dat in 2018...

Bijeen­komsten bezoek­regeling: zoektocht naar maatwerk

Toen er voor het eerst sprake was van versoepeling van de bezoekregeling, klonk in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg de roep: kunnen we elkaar ook op dit front ondersteunen? Binnen ongeveer een week tijd werd een eerste online bijeenkomst georganiseerd en...

Actueel protocol in verband met coronavirus

Wilt u een bezoek brengen aan Woonlandschap de Leyhoeve? Samen proberen we het coronavirus buiten de deur te houden. Uit voorzorg en ter bescherming van onze kwetsbare ouderen zijn op dit moment de volgende maatregelen van kracht...

Iemand doorverwijzen naar De Leyhoeve?

Bent u een huisarts, medisch specialist of bijvoorbeeld fysiotherapeut; en wilt u iemand doorverwijzen naar De Leyhoeve? Wij zijn u graag van dienst! Alle belangrijke informatie en bescheiden treft u overzichtelijk bij elkaar op één pagina.

Wonen

Zorg

Eten & Drinken

Vergaderen & vieren

Een eigen plek omringd door zorg
Nu enkele Zorgsuites beschikbaar!
Een eigen plek in een beschermde omgeving met 24 uur zorg in de nabijheid. Dat kan in de zorgvleugel van Woonlandschap de Leyhoeve Tilburg. Wonen in een prachtige zorgsuite en gezellige huiskamer, aan het groene Leijpark. Hier wordt elke dag liefdevolle zorg verleend aan mensen met een vorm van dementie of een lichamelijke beperking.
Maak nu een afspraak!