Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Zorg in De Leyhoeve Een eigen plek, omringd door zorg

Rondleiding

Ervaar het zelf: vraag een rondleiding aan en ervaar De Leyhoeve met eigen ogen!
Bekijken

Brochures

Bekijk en/of download onze uitgebreide brochures met alle informatie rondom wonen & zorg.
Bekijken

Uw mening telt!

Deel uw ervaring met ons via ZorgkaartNL.
Bekijken

Zorg bij De Leyhoeve in Tilburg

Wanneer er een zorgvraag om de hoek komt kijken, is dat voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. Zeker wanneer uw partner en/of kinderen de zorg ook niet meer kunnen overzien. Op dat moment is er De Leyhoeve, waar u zowel voor permanente als tijdelijke zorg terecht kunt.

Onze zorgafdeling is kleinschalig. Bewoners hebben eigen regie en bepalen zelf het dagritme. Wij geven liefdevolle zorg en aandacht aan onze bewoners. Dit doen wij met veel passie en enthousiasme, vanuit de overtuiging dat de zorg in Nederland anders kan en moet.

Zo bieden we u de Zorgsuite, een nieuwe permanente woonvorm voor mensen die zorg nodig hebben. Er zijn tevens enkele Zorgsuites beschikbaar voor Intramurale Zorg in onze zorginstelling. Heeft u tijdelijk (extra) hulp of zorg nodig, omdat het thuis even niet gaat of omdat u bijvoorbeeld nog herstellende bent van een operatie na uw ontslag uit het ziekenhuis? In dit geval biedt De Leyhoeve de Zorghotel Suite waar u gedurende uw herstel met de nodige zorg om u heen kunt blijven logeren. En als u bij De Leyhoeve woont is ook Thuiszorg en Dagbesteding mogelijk.

85 Zorgsuites
2 Zorghotel Suites
8.9 Gemiddelde boordeling
10 Sfeervolle huiskamers

Wat doen wij

Maak hieronder kennis met de verschillende vormen van zorg die De Leyhoeve u kan bieden.

  • Wonen met zorg
  • Tijdelijk verblijf
  • Dagbeleving
  • Thuiszorg

Zorgsuite | Een eigen plek, omringd door zorg

 

De Leyhoeve biedt in totaal 85 Zorgsuites voor mensen met een vorm van dementie of lichamelijke zorgvraag. De Zorgsuites zijn gelegen rondom 10 gezamenlijke huiskamers waar dagelijks 16 uur per dag een medewerker wonen en welzijn aanwezig is. Om de bewoners begeleiding en gezelschap te bieden, een oogje in het zeil te houden, spelletjes te spelen en een verse maaltijd te bereiden en serveren. Elke huiskamer is sfeervol ingericht en heeft een eigen unieke uitstraling.

Wonen in De Leyhoeve is kleinschalig. Bewoners houden eigen regie en bepalen zelf het dagritme. 24/7 staat er, naast het team van medewerkers wonen en welzijn, een zeer deskundig zorgteam paraat voor de zorg die wij op maat leveren. Dit alles in samenwerking met uw eigen huisarts.

De Zorgsuites variëren in grootte (van 30 tot 70m2) en kunnen geheel naar eigen wens worden ingericht. Elke Zorgsuite is standaard voorzien van een pantry en badkamer met toilet, rolstoeltoegankelijk, en kan worden voorzien van alarmering.

Voor wie?
Heeft u een CIZ-indicatie voor langdurige zorg, maar bent u eigenlijk niet meer in staat om zelfstandig te wonen? Dan is een Zorgsuite bij De Leyhoeve een uitstekend alternatief. U woont hier op basis van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Het is tevens mogelijk om als echtpaar in een Zorgsuite te wonen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Mantelzorg in de nabijheid?
Heeft voldoende mantelzorg in de nabijheid, die (delen van) het benodigde toezicht of de zorg over kan nemen, waardoor u niet alle zorg uit uw CIZ-indicatie nodig heeft? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis (MPT) en kunt u de gewenste zorg in één van onze prachtige zelfstandige huurappartementen ontvangen. Zo kunt u geheel zelfstandig blijven wonen en toch de zorg ontvangen die u nodig heeft.

Specialistische zorg op maat
Wanneer er gespecialiseerde behandelingen nodig zijn werkt De Leyhoeve nauw samen met uw huisarts, fysiotherapeut of andere hulpverlener. Bij toename van de complexiteit van de zorg kan via de huisarts een gespecialiseerde behandelaar in de ouderenzorg worden ingezet, zoals bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde of een psycholoog.

Tarieven
Wonen in een van onze Zorgsuites is mogelijk vanaf € 1385,- kale huur per maand. Aanvullende kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U betaalt alleen voor de faciliteiten, services en zorg waar u gebruik van maakt. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden, vergoedingen en kosten.

Intramurale zorg
De Leyhoeve in Tilburg biedt ook mogelijkheden voor intramurale zorg. Neemt u voor een persoonlijk advies vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u meer informatie over wonen met zorg bij De Leyhoeve?

 

Brochure  Vraag rondleiding aan  Contact

"Zorg zoals je dat voor je eigen vader of moeder zou wensen. Ik wist niet dat het bestond."

Zorghotel Suite | Een brug naar huis, bij een tijdelijk zorgvraag

 

Wanneer u tijdelijk (extra) hulp of zorg nodig heeft, omdat het thuis even niet gaat of omdat u bijvoorbeeld nog herstellende bent van een lichte operatie na uw ontslag uit het ziekenhuis, kunt u bij De Leyhoeve terecht. In dit geval biedt De Leyhoeve een Zorghotel Suite. 

Voor wie?
In feite kan iedereen die lichte zorg nodig heeft een tijdje bij ons komen logeren. Verblijf in onze Zorghotel Suite is geheel op eigen initiatief. Gaat uw mantelzorger bijvoorbeeld een weekendje weg? Of wilt u uw mantelzorger tijdelijk ontlasten? In deze gevallen bent u van harte welkom!

Het Zorghotel als overbrugging naar ‘wonen met zorg’
Vanuit het tijdelijk verblijf gaat u in principe weer terug naar de eigen thuissituatie. Is dit onverhoopt niet meer mogelijk en moet u naar een andere, permanente, zorgvoorziening? In dat geval kan onze Zorghotel Suite ook gebruikt worden ter overbrugging naar ‘wonen met zorg’, zoals bijvoorbeeld in één van onze Zorgsuites. U heeft hiervoor dan wel een indicatie nodig.

Specialistische zorg op maat
Wanneer er gespecialiseerde behandelingen nodig zijn werkt De Leyhoeve nauw samen met uw eigen huisarts of fysiotherapeut die bij De Leyhoeve intern aanwezig is.

Tarieven
In een Zorghotel Suite bij De Leyhoeve in Tilburg verblijft u altijd op eigen intitiatief, dus zonder medische indicatie van uw huisarts. De kosten worden hierbij niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Wel kunt u gebruik maken van uw PGB of een vergoeding vanuit het WMO, indien u hierover beschikt.

Wilt u meer informatie over tijdelijk verblijf in een Zorghotel Suite bij De Leyhoeve?

Vraag rondleiding aan   Contact

 

"Een warme en gastvrije omgeving, met veel comfort, privacy en service.”

Dagbeleving | Geef de dag wat kleur

Een prettige dagbeleving kan bijdragen aan een gevoel van ‘erbij horen’ en van betekenis zijn. Het geeft tegelijkertijd structuur aan de dag en stimuleert het sociaal contact en prikkelt nieuwsgierigheid. Het geeft de dag kleur en kan er ook voor zorgen dat er minder eenzaamheid gevoeld wordt. Daarnaast kan dagbeleving ervoor zorgen dat sommige mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

De meeste mensen die gebruik maken van de dagbeleving hebben veelal een vorm van dementie of somatische zorgvraag (lichamelijke klachten), waardoor het vaak niet meer mogelijk is om in het dagelijkse ritme mee te draaien en er extra zorg of aandacht nodig is. Bovendien ontlast het ook de mantelzorgers om dat zij nu ook even tijd voor zichzelf hebben.

Onze dagbeleving bieden we aan voor zowel bewoners als voor mensen buitenaf aan. In een aparte ruimte waar vooral rust te vinden is. Zorgzame en bekwame collega’s bieden begeleiding tijdens de diverse activiteiten. U kunt dan denken aan het maken van muziek, samen zingen, lezen of het werken met keramiek, vilt, bloemschikken of koken. Maar we zijn er ook voor een goed gesprek. We bieden iedereen de mogelijkheid om mee te kunnen doen. Zo kunnen zij hun talenten ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen.

Uit ervaring hebben we gezien dat gasten die onze dagbeleving bezoeken zich thuis voelen en graag komen. Geluk en plezier staat voorop.

Heeft u interesse in Dagbeleving of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in. Onze Adviseur Wonen met zorg neemt dan contact met u op.

Vraag rondleiding aan Contactformulier

 

"Hier leeft mijn moeder weer helemaal op."

Thuiszorg | De nodige zorg bij u thuis

 

Soms is het prettig om thuis wat extra ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld bij het klaarzetten en/of toedienen van uw medicijnen, wondverzorging, stomazorg, katheteriseren en andere dagelijkse verpleegkundige zorg. In dit geval biedt De Leyhoeve haar bewoners van reguliere appartementen de mogelijkheid om gebruik te maken van Thuiszorg.

Onder Thuiszorg vallen in principe alle verpleegkundige handelingen die thuis in uw appartement kunnen plaatsvinden. Onze wijkverpleegkundige is gemandateerd om uw indicatie te stellen en kan u tevens adviseren over de financiering van de Thuiszorg, welke doorgaans wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt hiervoor dus geen eigen bijdrage.

Onze verzorgende- en verpleegkundige medewerkers van het Wijkteam zijn u graag van dienst!

Wilt u meer informatie over Thuiszorg binnen De Leyhoeve?

Brochure  Contact

 

“De wijkverpleging staat dagelijks voor me klaar."

Beleid & Kwaliteit

Wilt u meer weten over zorg bij De Leyhoeve en bijvoorbeeld onze visie, beleids- en kwaliteitsplannen inzien? Bent u op zoek naar rapportages over De Leyhoeve, stukken van de Cliëntenraad, een vertrouwenspersoon, onze klachtenregeling of bent u nieuwsgierig naar onze rol in Radicale Vernieuwing?

Klik dan hier

 

Op bezoek bij De Leyhoeve

Familie, mantelzorgers en andere bezoekers zijn altijd welkom in De Leyhoeve. Voor een kopje koffie, heerlijke lunch of diner kunt u terecht in onze Brasserie. Uw auto kan worden geparkeerd op de zeer ruime buitenparkeerplaats aan de voorzijde van De Leyhoeve. Wij ontmoeten u graag!

Ligging & Faciliteiten

De Leyhoeve is een woonlandschap op een unieke locatie in Tilburg, direct gelegen aan het groene Leijpark. Met 200 reguliere appartementen, 85 zorgsuites, diverse horecagelegenheden en faciliteiten is De Leyhoeve de plek voor 55-plussers om samen aangenaam oud te worden.

Het omringende park en de tuinen bieden de bewoners de mogelijkheid tot rust te komen, te ontspannen en lenen zich ook uitstekend voor een wandeling.

Binnen De Leyhoeve bevinden zich o.a. een kapsalon, pedicure- en voetreflexpraktijk, praktijk voor fysiotherapie, fitnessruimte en zwembad met wellness faciliteiten zoals een sauna, zoutgrot en hammam. Het Elisabeth Ziekenhuis ligt om de hoek.

Wonen

Zorg

Eten & Drinken

Vergaderen & vieren

Laatste nieuws

Meer nieuws

Kwaliteitsjaarplan 2024

Met veel plezier presenteren we u het kwaliteitsjaarplan 2024 van Woonlandschap De Leyhoeve.

Brabantse ouderenzorgorganisaties roepen op: Politiek, werk samen met ons en de samenleving aan de uitdagingen in de ouderenzorg!

Waarom wordt er in verkiezingstijd zo weinig gesproken over de ouderenzorg, terwijl het aantal 80-plussers de komende jaren verdubbelt? Brabantse ouderenzorgorganisaties bieden perspectief.

Open Huis Zorgsuites De Leyhoeve Tilburg

Nieuwsgierig naar onze zorgsuites op onze mooie zorgvleugel? Kom op 18 december naar ons Open Huis bij De Leyhoeve in Tilburg.