Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen Nieuwsbrief Radicale Vernieuwing Zorg Juni 2023

Nieuwsbrief Radicale Vernieuwing Zorg Juni 2023

14 / 06 / 2023

We zijn actief deelnemer in de beweging ‘Radicale vernieuwing zorg’. De beweging droomt van en werkt aan zorg thuis en in het verpleeghuis waarin mensen het belangrijkst zijn. En niet de regels, protocollen of gewoonten. Het gaat om wat er speelt in en tussen de mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en de mensen die zorg verlenen. Zowel in het verpleeghuis als bij zorg thuis. Wie zorg nodig heeft, moet binnen zijn eigen mogelijkheden een waardig leven kunnen leiden, met zorg die daarbij past. 

Graag brengen we u de nieuwsbrief van Radicale Vernieuwing van deze maand onder uw aandacht. Met deze maand aandacht voor de wisseling van coördinatorschap binnen de beweging, meer over brief  van dertien zorgorganisaties aan het Zor­ginstituut over het onvol­doende meerwaarde van het aanleveren van indicatoren basis­veilig­heid en het gesprek dat de organisaties graag willen aangaan hierover

Verder nog een praktijkvoorbeeld over het openen van deuren voor bewoners en de de essentie van naar elkaar omkijken dat het project “Ruimte voor dementie” heeft gebracht bij Sensire. Zij organiseerden een inspiratiebijeenkomst boordevol praktische tips.