Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Zorgaanbod uitgebreid Dagbeleving

Woonlandschap de Leyhoeve: Samen aangenaam oud worden 


Woonlandschap de Leyhoeve is een woonconcept voor senioren. Centraal staan leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid.

Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan huurappartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Een aangename omgeving waar u – ook als u ouder wordt – ontspannen kunt blijven wonen. Een plek waar jong en oud heerlijk kunnen eten & drinken in de verschillende sfeervolle horecagelegenheden, en met prachtige ruimtes om te vergaderen & vieren.

Met als het nodig is zorg binnen handbereik, zodat u met een gerust hart naar de toekomst kunt kijken.

 

Dagbeleving

Een prettige dagbeleving kan bijdragen aan een gevoel van ‘erbij horen’ en van betekenis zijn. Het geeft tegelijkertijd structuur aan de dag en stimuleert het sociaal contact en prikkelt nieuwsgierigheid. Het geeft de dag kleur en kan er ook voor zorgen dat er minder eenzaamheid gevoeld wordt. Daarnaast kan dagbeleving ervoor zorgen dat sommige mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

De meeste mensen die gebruik maken van de dagbeleving hebben veelal een vorm van dementie of somatische zorgvraag (lichamelijke klachten), waardoor het vaak niet meer mogelijk is om in het dagelijkse ritme mee te draaien en er extra zorg of aandacht nodig is. Bovendien ontlast het ook de mantelzorgers om dat zij nu ook even tijd voor zichzelf hebben.

Dagbeleving voor alle ouderen

Dagbeleving is mogelijk voor mensen met een WLZ-indicatie of particuliere afname. Daarnaast bieden we ook dagbeleving voor ouderen zonder indicatie. Dus als er verder nog geen sprake is van dementie maar als er bijvoorbeeld eenzaamheid ervaren wordt. Dan kan dagbeleving ervoor zorgen dat zij stabiel en vitaal blijven en sociale contacten hebben. Deze groep is welkom op de donderdag, de lunch is inclusief.

Wanneer & openingstijden

De Leyhoeve biedt vijf dagen per week zinvolle dagbeleving. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.30u tot 17.30u. De dagbeleving is in twee dagdelen af te nemen, echter het is in de opstartfase alleen mogelijk om een gehele dag te komen naar de dagbeleving. Dit wil zeggen dat u twee dagdelen van 4 uur afneemt.

Gastvrijheid en zorgzaamheid

We hebben een aparte ruimte voor onze dagbeleving, hier is vooral rust te vinden. Zorgzame en bekwame collega’s bieden begeleiding tijdens de diverse activiteiten. U kunt dan denken aan het maken van muziek, samen zingen, lezen of het werken met keramiek, vilt, bloemschikken of koken. Maar we zijn er ook voor een goed gesprek. We bieden iedereen de mogelijkheid om mee te kunnen doen. Zo kunnen zij hun talenten ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen.

Uit ervaring hebben we gezien dat gasten die onze dagbeleving bezoeken zich thuis voelen en graag komen. Geluk en plezier staat voorop.

Afname dagbeleving

U kunt de dagbeleving afnemen op de volgende manieren:

• Particulier
U betaalt voor een dagdeel dagbeleving (4 uur) €68,99, voor een gehele dag €137,98.

• Wlz PGB
Uw dagbeleving kunt u inkopen uit uw persoons gebonden budget dat u krijgt vanuit de WLZ. U betaalt voor een dagdeel dagbeleving (4 uur) €66,64, een gehele dag kost €133,28.

• Wlz MPT
Uw dagbeleving wordt geheel gefinancierd uit uw Wlz-indicatie.

• WMO PGB
Uw dagbeleving kunt u inkopen uit uw persoonsgebonden budget dat u krijgt vanuit de WMO. U betaalt voor één dagdeel dagbeleving (4 uur) zijn €66,64.

Contactformulier

Heeft u interesse in Dagbeleving of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in. Onze Adviseur Wonen met zorg Jolijn Gielen neemt dan contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Naam(Vereist)