Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Dagbesteding in Tilburg "Samen de dag doorbrengen"

Dagbesteding Tilburg

Op zoek naar een dagbesteding in Tilburg? De Leyhoeve is de ideale plek voor laagdrempelig contact met leeftijdsgenoten. Diverse activiteiten en altijd en het samenzijn van anderen. Dat is wat de dagbesteding bij de Leyhoeve inhoudt. Benieuwd naar wat de dagbesteding bij De Leyhoeve precies inhoudt? Lees dan snel verder. U kunt ook contact opnemen met De Leyhoeve voor meer informatie.

Uitgebreide dagbesteding in Tilburg

De Leyhoeve biedt veel activiteiten aan. Niet alleen bewoners van De Leyhoeve zijn welkom, ook voor andere mensen uit Tilburg en omstreken is onze dagbesteding toegankelijk. De activiteiten worden gehouden in een rustige ruimte met de aanwezigheid van medewerkers die goed voor de deelnemers zorgen. Onze medewerkers helpen bij het maken van muziek, zingen, lezen en knutselen. Maar ook gewoon een praatje maken is mogelijk. Iedereen kan meedoen en zich goed voelen.

Afspraak maken
aangeboren hersenletsel

Dagbeleving met diverse activiteiten

Bij De Leyhoeve in Tilburg is elke dag anders. De ene dag maken we samen muziek en de andere dag doen we een leuke knutselactiviteit. Ook kunnen ouderen hun verhalen delen of gewoon luisteren naar anderen. Iedereen kan iets doen wat hij of zij leuk vindt. Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft en zich fijn voelt.

goed gevoel

Muziek maken en samen zingen

Muziek heeft iets magisch. Het roept herinneringen op, verbindt mensen en brengt plezier. Bij De Leyhoeve begrijpen we dat heel goed. Daarom is er volop ruimte voor muzikale activiteiten. Speel je een instrument of gewoon lekker mee zingen, het kan allemaal.

Elke week hebben we gezellige zangmiddagen waar oude en nieuwe liedjes worden gezongen. Muziek maken en samen zingen zorgt altijd voor een glimlach. Je voelt je levendig en betrokken, en het draagt bij aan een vrolijke sfeer in ons centrum.

 

Lezen en schrijven

Boeken nemen u mee op avontuur, laten u dromen en bieden troost. Bij De Leyhoeve hebben we een fijne leeshoek met comfortabele stoelen en boeken. Voor degenen die graag schrijven, bieden we een schrijfhoek aan. Misschien wil u uw levensverhaal op papier zetten, of korte verhalen schrijven. Onder begeleiding van enthousiaste medewerkers kunnen bewoners hun verhalen en gedachten delen, op papier of met elkaar. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit, maar helpt ook in het behouden van cognitieve vaardigheden en geeft een gevoel van voldoening.

Gezamenlijk koken

In de keuken komen verhalen, herinneringen en smaken samen. Het bereiden van maaltijden in een groep is een perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen en nieuwe vaardigheden te leren. Bent u een ervaren chef of hebt u nog nooit een pan aangeraakt?

Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Samen proeven, lachen en genieten van de gerechten die met liefde zijn bereid, dat is wat gezamenlijk koken bij De Leyhoeve zo speciaal maakt.

Samen koken

 

dagbesteding ouderen tilburg

Werken met keramiek, vilt en bloemschikken

Het is altijd leuk om creatief bezig te zijn. Bij De Leyhoeve kunt u aan de slag met klei, vilt of bloemen. Mooie dingen maken voor op het appartement of als cadeau voor een vriend, vriendin of familielid. Het is fijn om met uw handen bezig te zijn en iets moois te maken. Onze medewerkers helpen iedereen graag om de mooiste creaties te maken.

dagopvang tilburg

We zijn er ook voor een goed gesprek

Het leven zit vol ups en downs. Soms wil u gewoon even praten over de dingen die u meemaakt, uw zorgen of blijdschap delen. Bij De Leyhoeve staan we altijd klaar voor een goed gesprek. Een herinnering van vroeger, twijfels over het heden of dromen over de toekomst, onze medewerkers en vrijwilligers nemen de tijd om te luisteren. Een kopje koffie of thee erbij, in een gezellig hoekje of juist even een frisse neus halen buiten in de tuin. Gesprekken kunnen therapeutisch zijn, en het delen van verhalen en emoties helpen. Het draagt bij aan het welzijn en geeft een gevoel van verbondenheid met de mensen om u heen.

Opbouwen van sociale contacten

Contact met anderen is een basisbehoefte van de mens. In elke fase van ons leven zoeken we verbinding. Voor veel bewoners is verhuizen naar een nieuwe plek een flinke stap, waarbij oude contacten soms verwateren. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten en bijeenkomsten waar u nieuwe mensen kunt ontmoeten. Van gezamenlijke koffieochtenden tot hobbyclubs en spelletjesmiddagen. Alles is gericht op het stimuleren van interactie en vriendschap. Het hebben van vrienden en kennissen draagt bij aan het welzijn, vermindert gevoelens van eenzaamheid en geeft het dagelijks leven kleur en vreugde.

Bereikbaarheid en parkeren

De Leyhoeve Tilburg heeft een ideale ligging aan de snelwegen A58 en A65. Als gast kunt u parkeren op ons ruime parkeerterrein met zo’n 220 gratis parkeerplekken. Onze dagbesteding is daardoor gemakkelijk te bezoeken. Het bruisende hart van Tilburg is met de fiets in slechts 10 minuutjes te bereiken.

Na een een bezoek aan onze dagbesteding kunt u de benen strekken in onze sfeervolle tuin of het naastgelegen groene Leijpark. Komt u met de trein? Vanaf het centraal station van Tilburg is De Leyhoeve vlot te bereiken met openbaar vervoer.

Vraag een rondleiding aan

Nieuwsgierig geworden naar onze dagbesteding? Kom dan eens kijken bij De Leyhoeve. U kunt een rondleiding krijgen langs de verschillende locaties waar de dagbesteding plaatsvindt en met eigen ogen zien hoe gezellig het hier is. Bel of mail ons, geef uw wensen door en we plannen een afspraak.

De Leyhoeve Tilburg

Meedoen aan onze dagbesteding? Op zoek naar vrijblijvend contact, in een ruimte waar iedereen zich thuis voelt en waar u iedere dag nieuwe ervaringen op doet? Kom eens langs bij De Leyhoeve. We organiseren verschillende activiteiten op een laagdrempelig niveau. Neem contact op met de Leyhoeve en doe mee met onze dagbesteding.

Contact opnemen
perfecte locatie