Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Zorgaanbod uitgebreid Dagbesteding

Woonlandschap de Leyhoeve: Samen aangenaam oud worden 


Woonlandschap de Leyhoeve is een woonconcept voor senioren. Centraal staan leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid.

Wij bieden een zeer grote verscheidenheid aan huurappartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Een aangename omgeving waar u – ook als u ouder wordt – ontspannen kunt blijven wonen. Een plek waar jong en oud heerlijk kunnen eten & drinken in de verschillende sfeervolle horecagelegenheden, en met prachtige ruimtes om te vergaderen & vieren.

Met als het nodig is zorg binnen handbereik, zodat u met een gerust hart naar de toekomst kunt kijken.

 

Dagbesteding

Een prettige dagbesteding kan bijdragen aan een gevoel van ‘erbij horen’ en van betekenis zijn. Het geeft tegelijkertijd structuur aan de dag en stimuleert het sociaal contact en prikkelt nieuwsgierigheid. Het geeft de dag kleur en kan er ook voor zorgen dat er minder eenzaamheid gevoeld wordt. Daarnaast kan dagbeleving ervoor zorgen dat sommige mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

De meeste mensen die gebruik maken van de dagbeleving hebben veelal een vorm van dementie of somatische zorgvraag (lichamelijke klachten), waardoor het vaak niet meer mogelijk is om in het dagelijkse ritme mee te draaien en er extra zorg of aandacht nodig is.

Daarnaast hechten we er veel waarde aan dat we op deze manier mantelzorgers kunnen ontlasten. Zij staan elke dag weer klaar en doen hun uiterste best om alles voor hun naaste te regelen. Dit vraagt vaak veel energie. Als hun naaste dan een dag of dagdeel bij ons op de dagbeleving doorbrengt kunnen de mantelzorgers even op adem komen en hebben zij ook even de tijd voor zichzelf.

Dagbesteding voor alle ouderen

Dagbeleving is mogelijk voor mensen met een WLZ-indicatie of particuliere afname. Daarnaast bieden we ook dagbeleving voor ouderen zonder indicatie. Dus als er verder nog geen sprake is van dementie maar als er bijvoorbeeld eenzaamheid ervaren wordt. Dan kan dagbeleving ervoor zorgen dat zij stabiel en vitaal blijven en sociale contacten hebben. Deze groep is welkom op de donderdag, de lunch is inclusief.

Wanneer & openingstijden

De Leyhoeve biedt vijf dagen per week zinvolle dagbeleving. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.30u tot 17.30u. De dagbeleving is in twee dagdelen af te nemen, echter het is in de opstartfase alleen mogelijk om een gehele dag te komen naar de dagbeleving. Dit wil zeggen dat u twee dagdelen van 4 uur afneemt.

Dagbeleving met diverse activiteiten

Bij De Leyhoeve in Tilburg is elke dag anders. De ene dag maken we samen muziek en de andere dag doen we een leuke knutselactiviteit. Ook kunnen ouderen hun verhalen delen of gewoon luisteren naar anderen. Iedereen kan iets doen wat hij of zij leuk vindt. Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft en zich fijn voelt.

Muziek maken en samen zingen

Muziek heeft iets magisch. Het roept herinneringen op, verbindt mensen en brengt plezier. Bij De Leyhoeve begrijpen we dat heel goed. Daarom is er volop ruimte voor muzikale activiteiten. Speel je een instrument of gewoon lekker mee zingen, het kan allemaal.

Elke week hebben we gezellige zangmiddagen waar oude en nieuwe liedjes worden gezongen. Muziek maken en samen zingen zorgt altijd voor een glimlach. Je voelt je levendig en betrokken, en het draagt bij aan een vrolijke sfeer in ons centrum.

Lezen en schrijven

Boeken nemen u mee op avontuur, laten u dromen en bieden troost. Bij De Leyhoeve hebben we een fijne leeshoek met comfortabele stoelen en boeken. Voor degenen die graag schrijven, bieden we een schrijfhoek aan. Misschien wil u uw levensverhaal op papier zetten, of korte verhalen schrijven. Onder begeleiding van enthousiaste medewerkers kunnen bewoners hun verhalen en gedachten delen, op papier of met elkaar. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit, maar helpt ook in het behouden van cognitieve vaardigheden en geeft een gevoel van voldoening.

Gezamenlijk koken

In de keuken komen verhalen, herinneringen en smaken samen. Het bereiden van maaltijden in een groep is een perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen en nieuwe vaardigheden te leren. Bent u een ervaren chef of hebt u nog nooit een pan aangeraakt?

Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Samen proeven, lachen en genieten van de gerechten die met liefde zijn bereid, dat is wat gezamenlijk koken bij De Leyhoeve zo speciaal maakt.

Werken met keramiek, vilt en bloemschikken

Het is altijd leuk om creatief bezig te zijn. Bij De Leyhoeve kunt u aan de slag met klei, vilt of bloemen. Mooie dingen maken voor op het appartement of als cadeau voor een vriend, vriendin of familielid. Het is fijn om met uw handen bezig te zijn en iets moois te maken. Onze medewerkers helpen iedereen graag om de mooiste creaties te maken.

Gastvrijheid en zorgzaamheid

We hebben een aparte ruimte voor onze dagbeleving, hier is vooral rust te vinden. Zorgzame en bekwame collega’s bieden begeleiding tijdens de diverse activiteiten. U kunt dan denken aan het maken van muziek, samen zingen, lezen of het werken met keramiek, vilt, bloemschikken of koken. Maar we zijn er ook voor een goed gesprek. We bieden iedereen de mogelijkheid om mee te kunnen doen. Zo kunnen zij hun talenten ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen.

Uit ervaring hebben we gezien dat gasten die onze dagbeleving bezoeken zich thuis voelen en graag komen. Geluk en plezier staat voorop.

Opbouwen van sociale contacten

Contact met anderen is een basisbehoefte van de mens. In elke fase van ons leven zoeken we verbinding. Voor veel bewoners is verhuizen naar een nieuwe plek een flinke stap, waarbij oude contacten soms verwateren. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten en bijeenkomsten waar u nieuwe mensen kunt ontmoeten. Van gezamenlijke koffieochtenden tot hobbyclubs en spelletjesmiddagen. Alles is gericht op het stimuleren van interactie en vriendschap. Het hebben van vrienden en kennissen draagt bij aan het welzijn, vermindert gevoelens van eenzaamheid en geeft het dagelijks leven kleur en vreugde.

Afname dagbeleving

U kunt de dagbeleving afnemen op de volgende manieren:

• Particulier
U betaalt voor een dagdeel dagbeleving (4 uur) €70,88 voor een gehele dag €141,76.

• Wlz PGB
Uw dagbeleving kunt u inkopen uit uw persoons gebonden budget dat u krijgt vanuit de WLZ. U betaalt voor een dagdeel dagbeleving (4 uur) €70,88, een gehele dag kost €141,76.

• Wlz MPT
Uw dagbeleving wordt geheel gefinancierd uit uw Wlz-indicatie.

• WMO PGB
Uw dagbeleving kunt u inkopen uit uw persoonsgebonden budget dat u krijgt vanuit de WMO. U betaalt voor één dagdeel dagbeleving (4 uur) zijn €70,88.

Contactformulier

Heeft u interesse in Dagbeleving of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in. Onze Adviseur Wonen met zorg neemt dan contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Contactformulier Dagbesteding

Naam(Vereist)