Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Nieuw bij De Leyhoeve Dagbeleving: Open 1 mei 2023

De Leyhoeve opent Dagbeleving

31 / 01 / 2023

Maandag 1 mei 2023 openen we Dagbeleving bij De Leyhoeve: vijf dagen per week zinvolle dagbeleving voor mensen met én zonder dementie. Voor WLZ-indicatie of particuliere afname. Onze dagbeleving bieden we aan voor zowel bewoners als voor mensen buitenaf aan.

In een aparte ruimte waar vooral rust te vinden is. Zorgzame en bekwame collega’s bieden begeleiding tijdens de diverse activiteiten. U kunt dan denken aan het maken van muziek, samen zingen, lezen of het werken met keramiek, vilt, bloemschikken of koken. Maar we zijn er ook voor een goed gesprek. We bieden iedereen de mogelijkheid om mee te kunnen doen. Zo kunnen zij hun talenten ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen. Een fijne dag beleven kan van grote betekenis zijn. Het geeft structuur aan de dag, er is sociaal contact en zorgt voor nieuwsgierigheid. Daarnaast kan dagbeleving ervoor zorgen dat er minder eenzaamheid gevoeld wordt en eraan bijdragen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.Uit ervaring hebben we gezien dat gasten die onze dagbeleving bezoeken zich thuis voelen en graag komen. Geluk en plezier staat voorop.

Ouderen die gebruik maken van dagbeleving hebben meestal een vorm van dementie of somatische zorgvraag (lichamelijke klachten). Hierdoor is het vaak niet meer mogelijk om goed is het dagelijks ritme mee te draaien. Dit zorgt ervoor dat er extra zorg of aandacht nodig is. En het geeft mantelzorgers ook wat rust omdat zij dan ook even tijd voor zichzelf hebben.

Heeft u interesse? Vul dan onderstaand formulier in en Jolijn Gielen (Adviseur Wonen met Zorg) neemt contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Contactformulier