Locaties
Type zoekterm(en) en druk op enter

Onze locaties

Tilburg

Groningen

Ouderenzorg Tilburg "Persoonlijke, fijne zorg"

Ouderenzorg Tilburg

Bent u op zoek naar ouderenzorg in de regio Tilburg? Kom eens langs bij De Leyhoeve. Wij bieden verschillende vormen van zorg aan en dat doen we met een team vol professionals en specialisten. Benieuwd naar onze filosofie? Lees verder en laat u informeren of vraag een rondleiding aan om de sfeer binnen De Leyhoeve met eigen ogen te ervaren.

Gespecialiseerde ouderenzorg in Tilburg

De Leyhoeve specialiseert zich in ouderenzorg met een focus op individuele behoeften en kwaliteit van leven. De Leyhoeve Tilburg biedt verschillende zorgdiensten aan. Van lichte ondersteuning tot intensieve zorg voor ouderen. Bewoners genieten van een veilige, huiselijke omgeving waar persoonlijke aandacht centraal staat. Met professionele teams, moderne faciliteiten en een warme, gastvrije sfeer, streeft De Leyhoeve ernaar om ouderen een waardig en comfortabel leven te bieden. Hier is zorg meer dan alleen zorg; het is een thuis waar welzijn en geluk hand in hand gaan.

Volledig pakket thuis

Met een CIZ-indicatie voor langdurige zorg komt u in aanmerking voor het Volledig Pakket Thuis (VPT) bij De Leyhoeve. Hier woont u zelfstandig in een Zorgsuite of appartement en ontvangt u zorg op maat. Het VPT bevat verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding, eten en drinken, schoonmaak en logeeropvang, afhankelijk van uw behoeften. Aanvragen verloopt via het CIZ, met ondersteuning van De Leyhoeve. Deze zorg wordt vergoed door de Wlz, maar vereist een eigen bijdrage, berekend door het CAK en gebaseerd op financiële situatie. Klik hier voor meer informatie over het Volledig pakket thuis.

regio tilburg
wonen

Modulair pakket thuis

Met een CIZ-indicatie voor langdurige zorg en de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, komt u in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis (MPT) bij De Leyhoeve. Dit pakket maakt het mogelijk om in uw eigen appartement te blijven wonen en slechts een deel van de geïndiceerde zorg te ontvangen. Geschikt voor wie voldoende mantelzorg heeft en niet alle zorg behoeft, biedt MPT flexibiliteit in zorg zoals verpleging, persoonlijke verzorging en begeleiding. Klik hier voor meer informatie over het Modulair pakket thuis.

Intramurale zorg

Bij De Leyhoeve kunt u voor intramurale zorg (Zorg In Natura) terecht als u een blijvende zorgbehoefte heeft en 24 uur per dag zorg nodig heeft. Deze zorgvorm houdt in dat u in een Zorgsuite van De Leyhoeve woont zonder huurkosten, met de huisarts als behandelend arts. Toegang tot deze zorg vereist een WLZ-indicatie, aangevraagd bij het CIZ, waarbij zowel uw zorgbehoefte als persoonlijke situatie beoordeeld worden. Beschikbaarheid van een Zorgsuite binnen De Leyhoeve is noodzakelijk. De kosten voor ZIN worden gedekt door de WLZ, maar er geldt een eigen bijdrage, berekend door het CAK op basis van uw financiële situatie. Klik hier voor meer informatie over intramurale zorg.

verpleeghuizen
kleinschalige ouderenzorg

Thuiszorg

Naarmate u ouder wordt of gezondheidsproblemen ondervindt, kan er behoefte ontstaan aan verpleegkundige zorg of dagelijkse verzorging aan huis. Deze vorm van zorg noemen we Thuiszorg of Wijkverpleging. Thuiszorg bevat verpleegkundige handelingen zoals wondzorg, medicatiebeheer en hulp bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zoals persoonlijke hygiëne. Een wijkverpleegkundige beoordeelt uw recht op deze zorg. Thuiszorg wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw), zonder eigen bijdrage of eigen risico in 2024. Klik hier voor meer informatie over Thuiszorg.

Hotelzorg

Voor tijdelijke zorgbehoeften, zoals herstel na ziekenhuisbehandeling zonder noodzaak voor opname, zijn er Hotelsuites beschikbaar. Deze suites zijn ingericht voor comfort met 24-uurs zorg dichtbij, vooral voor bewoners met dementie. Gasten kunnen gebruikmaken van gemeenschappelijke huiskamers en genieten van maaltijden daar of via roomservice. De rolstoelvriendelijke hotelsuites zijn modern uitgerust met een keukenblok, ruime badkamer met douche en veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast is de hotelsuite voorzien van een woon/slaapruimte met hoog-laagbed, zitgedeelte, smart tv en gratis wifi. Klik hier voor meer informatie over Hotelzorg.

blijven genieten
dagbesteding

Onze dagbeleving

Dagbeleving biedt een oplossing door vitale ouderen de kans te geven samen activiteiten te ondernemen. Dit vermindert eenzaamheid, stimuleert beweging en creativiteit en ontlast mantelzorgers. Het is toegankelijk voor alle ouderen, met of zonder Wlz-indicatie. De speciaal ingerichte ruimte binnen de zorgvleugel herbergt een warme, huiselijke sfeer met een gevarieerd programma, gericht op muziek, kunst en sociale interactie. Binnen onze dagbeleving staat geluk en plezier centraal. Klik hier voor meer informatie over onze dagbeleving.

Wet langdurige zorg

De Wet Langdurige Zorg (Wlz) is bedoeld voor mensen die door een ernstige beperking of aandoening voortdurend intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben. Het gaat om langdurige, niet-tijdelijke zorg. Denk aan permanente begeleiding, persoonlijke verzorging of verblijf in een zorginstelling. De toegang tot de Wlz vereist een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) die beoordeelt of iemand voor deze zorg in aanmerking komt. De financiering is geregeld via de overheid, waarbij een eigen bijdrage afhankelijk van inkomen en vermogen kan worden gevraagd.

Vraag een rondleiding aan

Een rondleiding door De Leyhoeve in Tilburg is dé manier om onze hartelijke ontvangst en uitgebreide voorzieningen zelf te ervaren. U bent van harte welkom om de sfeer en bijzondere omgeving van De Leyhoeve persoonlijk te komen beleven.

Tijdens uw bezoek heeft u de gelegenheid om vragen te stellen en inzicht te krijgen in onze zorgverlening en het dagelijks welzijn van onze gasten. U krijgt een duidelijk beeld van het leven bij ons, inclusief een voorproefje van de zorgsuites, onze servicekwaliteit, de wellnessfaciliteiten en de warme interacties tussen bewoners en personeel.

Contacteer ons vandaag nog om uw bezoek te plannen en ontdek zelf wat De Leyhoeve te bieden heeft!

De Leyhoeve, het ideale verblijf voor ouderen

De Leyhoeve overstijgt het traditionele beeld van een ouderencomplex. Het biedt een setting, rijk aan voorzieningen. Heeft u interesse in begeleid of zelfstandig wonen? Bij De Leyhoeve in Tilburg vindt u het allemaal, inclusief een brasserie, pizzeria, terras, restaurant, dagactiviteiten en meer. Ontdek uw toekomstige thuis door een rondleiding aan te vragen. Wij ontvangen u met open armen bij De Leyhoeve!

Wonen

Zorg

Eten & Drinken

Vergaderen & vieren